Alimente distribuite şomerilor şi pensionarilor, luni în Capitală

Şomerii şi pensionarii cu pensie sub 400 de lei se pot prezenta, de luni, de la ora 10.00, la punctele de distribuţie din Capitală pentru a primi alimente în cadrul Planului anual european de distribuţie de ajutoare PEAD.

4676 afișări
Imaginea articolului Alimente distribuite şomerilor şi pensionarilor, luni în Capitală

Alimente distribuite şomerilor şi pensionarilor, luni în Capitală (Imagine: Cristina Sabău/Mediafax Foto)

În anul 2013, programul prevede distribuirea unui număr de nouă produse alimentare, după cum urmează: făină, mălai, paste făinoase, ulei, roşii în suc propriu, zacuscă, conservă carne de porc, miere, zahăr. Momentan, în depozitele municipalităţii se află cantităţi suficiente din fiecare produs, cu excepţia produsului conservă de carne de porc, care va fi distribuit începând cu luna noiembrie a acestui an.

Astfel, în Bucureşti, vor fi distribuite: făină - 1216,47 tone, mălai - 662,809 tone, paşte făinoase - 54,899 tone, ulei 414.800 - litri, roşii în suc propriu - 101,616 tone, zacuscă - 59,409 tone, conservă carne de porc - 84,180 tone, miere - 22,789 tone - şi zahăr - 215,533 tone.

Cele două puncte de distribuţie sunt: Complexul de Servicii Integrate pentru Adulţi Sf. Ioan din Bulevardul Teodor Pallady, nr. 64, Sector 3, pentru şomerii şi pensionarii cu domiciliul în sectoarele 3, 4, 5, de luni până vineri între orele 9.00-15.00 şi miercurea între orele 9.00-17.00, şi Cantina de Ajutor Social Griviţa din Calea Griviţei, nr. 216, Sector 1, pentru şomerii şi pensionarii cu domiciliul în sectoarele 1, 2, 6, de luni până vineri între orele 9.00 - 15.00 şi miercurea între orele 9.00 - 17.00.

Aceste produse provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate persoanelor celor mai defavorizate din România.

Pentru restul categoriilor de beneficiari eligibili în a primi produse, distribuţia va începe în funcţie de disponibilitatea consiliilor locale de sector. Aceşia sunt: persoane cu hadicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, beneficiari ai venitului minim garantat, persoanele beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, respectiv: invalizii şi veteranii de război, văduvele de război, persoanele care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 - 1961, persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, urmaşii persoanelor care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, persoanele care primesc indemnizaţie pentru activitatea de liber-profesionist - artişti interpreţi sau executanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici