Alina îţi povesteşte cum a aşteptat testul COVID în faţa spitalului: "E bătaie de joc. Şi noi cei în scaun cu rotile suntem oameni"

  • Alina şi mama ei şi-au facut testul COVID la clinica MedLife, pentru a putea face o injecţie în coloană
  • Tânăra este în scaun cu rotile şi a mers 600 de km până la Timişoara, dar rezultatul testului nu era gata
  • Reprezentanţii MedLife dau vina pe numărul mare de solicitări care vin de la DSP şi de la cei care vor să călătorească în alte ţări
984 afișări

Alina Borha este o tânără de 24 de ani  din Vatra Dornei, imobilizată în scaun cu rotile, iar mamei ei îi este însoţitor. Fata trebuia să ajungă pe data de 15 la Spitalul Clinic CFR din Timişoara, unde urma să i se facă o injecţie în coloană. Avea nevoie însă de testul COVID ca să poată intra în spital. Pe data de 10 a mers la o clinică din Vatra Dornei, împreună cu mama ei iar acolo le-au fost prelevate probe. Acestea au fost trimise la clinica MedLife din Bucureşti, iar rezultatul trebuia să ajungă pe data de 15, dimineaţa.

Alina a mers 600 de km până la Timişoara, iar rezultatul testului ia-l de unde nu-i. Tânăra spune că probele au ajuns abia pe data de 16 după masă, fiind nevoită să mai aştepte încă o zi ca să poată face injecţia.

„Nu mi-au dat nicio explicaţie plauzibilă de ce au întârziat cu rezultatele. Sunt neserioşi. Dacă aveam rezultatele, nu aş mai fi aşteptat în faţa spitalului în Timişoara, nu aveam de tras atât ca persoană cu handicap. E bătaie de joc pentru cineva ca noi şi noi cei în scaun cu rotile suntem oameni”, s-a plâns Alina Borha. 

În aceeaşi situaţie a fost şi Alexandra, o tânără de 30 de ani, tot în scaun cu rotile, care locuieşte la 86 de km de Timişoara. Probele tinerei şi a mamei acesteia au fost prelevate la clinica MedLife din Arad, pe data de 10 şi trebuiau să ajungă cel târziu în 14 dimineaţa. Testul mamei a venit la timp, însă ea a fost nevoită să mai aştepte o zi, asta însemnând încă  172 de km de parcurs. Reprezentaţii MedLife spun că au prea multe cereri.

„A sunat cineva de la laborator pe medicul meu şi a întrebat ce s-a întâmplat? Putea fi copilul meu sau a d-voastră. Că nu ştim. Râdea la telefon şi spunea că nu ştie. Sunt 2 ore de stat în maşină, plus că a mai stat încă 5 în faţa spitalului. În cealaltă zi am mai stat alte 3”, a povestit Alexandra Paula. 

Reprezentanţi Med Life ne-au trimis o declaraţie scrisă în care îşi cer scuze, dar nu fac faţă numărului mare de solicitări de efectuare a testelor. 

În contextul actual al pandemiei, al creşterii volumului de cereri venite din partea DSP, cât şi al schimbărilor legislative impuse de către autorităţile anumitor ţări, numărul solicitărilor de efectuare a testelor în unităţile MedLife a crescut considerabil. Termenul eliberării rezultatelor s-a extins, depăşind în anumite cazuri 72 de ore. Ne cerem scuze tuturor pacienţilor pentru întârzierile care au loc zilele acestea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici