Alocaţia de stat pentru copii creşte cu doi lei, din ianuarie

Alocaţia de stat pentru copii va creşte de la 40 lei la 42 lei începând cu 1 ianuarie 2009, iar alocaţia acordată pentru copiii aflaţi în plasament va fi majorată, de anul viitor, de la 90 lei la 97 lei, odată cu creşterea diferenţiată a venitului minim garantat.

284 afișări
Imaginea articolului Alocaţia de stat pentru copii creşte cu doi lei, din ianuarie

Alocaţia de stat pentru copii creşte cu doi lei, din ianuarie

La naşterea copilului, mamele vor primi o alocaţie de 230 lei, faţă de 213 lei cât este în prezent, începând din ianuarie 2009. Alocaţia este acordată pentru primii patru copii născuţi.

Tot din ianuarie 2009 va creşte şi venitul minim garantat, diferenţiat pentru diferite categorii. Astfel, pentru persoanele singure, venitul minim garantat va creşte de la 100 lei la 108 lei, iar pentru familii compuse din două persoane va fi majorat de la 181 lei la 196 lei.

Venitul minim garantat va creşte de asemenea de la 252 lei la 272 lei pentru familii de 3 persoane, de la 314 lei la 339 lei pentru familii de 4 persoane, de la 372 lei la 402 lei pentru familii 5 persoane şi de la 25 lei la 27 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane din familie.

Cuantumul indemnizaţiei lunare şi al bugetului personal complementar lunar pentru persoanele adulte cu handicap va fi majorat de asemenea cu 8% începând cu luna ianuarie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici