Alpinistul dispărut în Munţii Făgăraş a fost găsit mort

Alpinistul de 35 de ani care a căzut într-o prăpastie şi era dat dispărut, fiind căutat de salvamontişti, a fost găsit mort, luni după-amiază, în zona în care s-a produs accidentul, operaţiunea de transportare a trupului acestuia fiind în desfăşurare.

614 afișări
Imaginea articolului Alpinistul dispărut în Munţii Făgăraş a fost găsit mort

Alpinistul dispărut în Munţii Făgăraş a fost găsit mort

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că alpinistul de 35 de ani din Arad, care a căzut într-o prăpastie, fiind dat dispărut, a fost găsit mort.

"Persoana a fost găsită decedată în zona în care s-a produs accidentul. Avea leziuni incompatibile cu viaţa, suferind un traumatism cranio-cerebral sever", a declarat Biana Sabău.

Potrivit acesteia, operaţiunea de transportare a trupului din munte este în desfăşurare şi va mai dura câteva ore, zona fiind extrem de greu accesibilă.

Salvamontiştii vor transporta cadavrul până în localitatea Arpaşu de Sus, de unde va fi preluat de către medicii legişti.

Alpinistul, în vârstă de 35 de ani, din judeţul Arad, a căzut, duminică dimineaţă, într-o râpă din Munţii Făgăraş, fiind dat dispărut. Cu alpinistul se mai afla un alt bărbat care a anunţat accidentul la 112 şi care duminică a reuşit să coboare singur la baza Salvamont de la Bâlea.

Două echipe l-au căutat pe acesta, însă şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, declara că şansele să mai fie găsit în viaţă sunt minime.

"După două nopţi petrecute pe munte, şansele ca alpinistul să mai fie găsit în viaţă sunt minime, mai ales că noaptea trecută (duminică spre luni -n.r) în zona montană a nins. Nu a nins mult, dar există zone care, în momentul accidentului, erau neacoperite de zăpadă şi acum sunt înzăpezite. În plus, doar printr-o minune ar mai fi fost în viaţă după căzătură. Duminică, cu elicopterul, am survolat zona accidentului şi am văzut de unde a căzut. Este o diferenţă de nivel de vreo 700 de metri, aşa că...”, spunea Adrian David.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici