Alpinistul mort în Mont Blanc, dar şi colegul său rănit sunt din Buzău

Alpinistul mort în masivul Mont-Blanc, dar şi colegul său rănit în acelaşi incident sunt buzoieni, absolvenţi ai Colegiului "Bogdan Petriceicu Haşdeu", colegi de generaţie cu Violeta Băjenaru, singura româncă decedată în urma prăbuşirii unui avion Air France care s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic.

139 afișări
Imaginea articolului Alpinistul mort în Mont Blanc, dar şi colegul său rănit sunt din Buzău

Alpinistul mort în Mont Blanc, dar şi colegul său rănit sunt din Buzău

Cei doi alpinişti, în vârstă de 33 de ani, care erau prieteni foarte buni, sunt născuţi la Buzău, iar în 1994 au absolvit cel mai prestigios liceu din oraş, Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Haşdeu".

Alpinistul mort, Petre R., era inginer energetician şi lucra la o firmă din Bucureşti, în timp ce tânărul rănit este fiul unui medic stomatolog din municipiul Buzău. Famiile celor doi au cerut autorităţilor române să nu facă publice numele acestora.

Ca o ironie a sorţii, cei doi au fost colegi de generaţie cu Violeta Băjenaru, singura româncă aflată în avionul care s-a prăbuşit în urmă cu două luni în Oceanul Atlantic.

Alpinistul român a decedat, miercuri, în timp ce cobora de pe masivul Mont-Blanc, în Alpii francezi, într-un incident petrecut la o altitudine de aproximativ 4.000 de metri.

Cel de-al doilea alpinist implicat în incident este internat în stare gravă şi a suferit multiple fracturi.

Românul, care a căzut în gol aproximativ 200 de metri, a fost găsit într-o crevasă cu adâncimea de 15 metri în zona Dome du Gouter, a explicat Jandarmeria franceză. Alpinistul l-a antrenat în cădere şi pe colegul său, rănit grav şi spitalizat în urma incidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici