Alpinistul Teodor Tulpan se află în stare gravă şi este operat

Starea alpinistului Teodor Tulpan este gravă, are multiple leziuni în zonele cervicală şi lombară ale coloanei vertebrale care îl împiedică să meargă şi va fi operat luni seară, a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Stoica, managerul Spitalului de Ortopedie Foişor, unde Tulpan a fost adus de la Sibiu.

106 afișări
Imaginea articolului Alpinistul Teodor Tulpan se află în stare gravă şi este operat

Alpinistul Teodor Tulpan este în stare gravă şi va fi operat (Imagine: www.everest2003.ro)

"Un prim diagnostic arată că Teodor Tulpan are multiple probleme la coloana cervicală şi lombară, dar şi complicaţii neurologice. În această seară pacientul va fi operat pentru problemele coloanei lombare, care îl împiedică să meargă", a spus managerul unităţii sanitare, profesor doctor Cristian Stoica.

La ora transmiterii acestei ştiri alpinistul Teodor Tulpan este supus unor investigaţii medicale ample de către medicii Spitalului de Ortopenie "Foişorul de Foc" din Capitală.

Alpinistul Teodor Tulpan, care a suferit o fractură de coloană vertebrală după ce a căzut cu parapanta, a fost transportat, luni, cu un elicopter SMURD, de la Sibiu la Bucureşti, la cererea familiei, acesta fiind internat la Spitalul de Ortopedie "Foişorul de Foc".

Din 1993, Tulpan este membru al Asociaţiei Salvatorilor Montani Sibiu. Prima expediţie la care a participat a avut loc în anul 1996, în munţii Pamir din Asia. A continuat anual cu o expediţie, până în 2003, când, în luna mai, a escaladat vârful Everest (8.850 de metri) devenind primul român care a urcat pe cel mai înalt vârf al lumii.

Pentru anul 2010, Teodor Tulpan are pregătită o expediţie în Alaska, pentru a escalada McKinley (6.194 metri), aflat în Parcul Naţional Denali. Plecarea în expediţie este programată pentru data de 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici