Alte 150 de familii cu gemeni şi tripleţi vor da statul în judecată pentru a obţine indemnizaţii (Video)

Alte 150 de familii cu gemeni şi tripleţi vor da în judecată statul pentru a obţine fonduri pentru toţi copiii, şi nu doar pentru unul singur cum prevede actuala lege, a declarat, joi agenţiei MEDIAFAX, prima mamă care a câştigat acest drept pentru cele trei fetiţe ale ei, Ionela Donciu.

224 afișări
Imaginea articolului Alte 150 de familii cu gemeni şi tripleţi vor da statul în judecată pentru a obţine indemnizaţii (Video)

Alte 150 de familii cu gemeni şi tripleţi vor da statul în judecată pentru a obţine indemnizaţii (Imagine: Mediafax Foto)

''Am trimis copii după toate actele mele la aproape 150 de familii. I-am învăţat pe toţi cum să se lupte pentru drepturile lor", a declarat Donciu, mamă de tripleţi care a câştigat, joi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) procesul cu Direcţia Muncii din localitatea de domiciliu, Aiud, judeţul Alba, pe care o acţionase în judecată pentru că primeşte indemnizaţie pentru un singur copil.

Femeia a participat, alături de alte câteva familii, la pichetul de la Guvern, organizat pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa pentru a atrage atenţia că legea care prevede acordarea indemnizaţiei la naştere nu face referire la cazurile când mama aduce pe lume gemeni sau tripleţi.

"Actuala lege este inadmisibilă. Suntem mame normale şi am adus pe lume copii normali. Trebuia să facem doar câte un copil, iar dacă am făcut mai mulţi suntem pedepsite?", a spus Ionela Donciu.

Părinţii care au luat parte la protestul care a durat aproape o oră aveau tricouri pe care erau lipite fotografii ale copiilor lor. Mai mult, fiecare părinte avea mici pancarte, de dimensiunea unei coli A4, pe care se putea citi "Suntem la fel ca toţi copiii'', "Apel Forurilor Internaţionale - Guvernul României condamnă doi din trei copii la foamete''.

Oamenii erau foarte supăraţi întrucât din banii primiţi de la stat pot face cu greu faţă nevoilor zilnice. Una dintre mame şi-a adus şi gemenele. Erau în cărucior şi dormeau. Un alt părinte a venit doar cu băiatul mai mare, iar altă familie a explicat că nu a putut aduce bebeluşii, întrucât sunt bolnavi.

La puţin timp după terminarea mitingului, ICCJ i-a dat câştig de cauză Ionelei Danciu. Decizia instanţei supreme este irevocabilă.

Danciu a născut trei fetiţe în urmă cu un an şi zece luni. A dat în judecată Direcţia Muncii Alba, în 2006, întrucât primise indemnizaţie doar pentru un singur copil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici