Alte cazuri de îmbolnăviri cu A/H1N1 în ţară

Mai multe cazuri de infectare cu virus A/H1N1 au fost înregistrate joi în localităţi din ţară, un bărbat din Satu Mare fiind în stare mai gravă, la secţia de Terapie Intensivă.

26 afișări
Imaginea articolului Alte cazuri de îmbolnăviri cu A/H1N1 în ţară

Alte cazuri de îmbolnăviri cu A/H1N1 în ţară (Imagine: Ariva Mediafax Foto)

Suceava: Primul caz de gripă A/H1N1 din acest an confirmat la un bărbat

DSP Suceava a anunţat, joi, că a fost primită confirmarea pentru primul caz de infecţie cu virus gripal A/H1N1 la un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Suceava.

Sursa citată precizează că forma uşoară a bolii nu a necesitat internarea pacientului, acesta fiind tratat la domiciliu sub supravegherea medicului de familie.

Pacientul nu s-a vaccinat antigripal, adaugă DSP Suceava, care reaminteşte că principala măsură de prevenţie este vaccinarea antigripală care se desfăşoară prin cabinetele medicilor de familie.

"Acest caz apare pe fondul creşterii numărului de infecţii acute respiratorii", mai arată sursa citată.

Două femei din Constanţa au fost diagnosticate cu gripă A/H1N1

Potrivit reprezentanţilor DSP Constanţa, în ultima săptămâna au fost înregistrate cinci cazuri de suspiciune de gripă, trei persoane fiind internate în spital.

În urma analizelor, în două dintre cazuri a fost confirmată existenţa virusului A/H1N1. Pacientele, două femei din Constanţa şi Năvodari, în vârstă de 34 şi 61 de ani, aveau boli cronice asociate - afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare.

"Pacientele au primit tratament de specialitate, evoluţia stării de sănătate fiind favorabilă", a precizat directorul DSP Constanţa, Constantin Dina.

Satu Mare: Suspiciunea de gripă A/H1N1, confirmată la un bărbat

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Aracs Szigetti Anamaria, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a primit de la Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti confirmarea diagnosticului de gripă A/H1N1 în cazul bărbatului de 36 de ani, din Satu Mare.

Directorul DSP a precizat că bărbatul se află la Terapie Intensivă, este intubat, răspunde la stimuli şi comunică.

Reprezentanţii DSP Satu Mare au menţionat că singurul contact al bărbatului este soţia acestuia, care nu prezintă semne de îmbolnăvire.

Bărbatul a fost internat la Spitalul Judeţean Satu Mare cu suspiciune de gripă A/H1N1, conducerea unităţii medicale luând măsuri în ceea ce priveşte accesul vizitatorilor.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Spitalul Judeţean Satu Mare, bărbatul, care este şofer de TIR, a intrat în ţară în 21 ianuarie, ajungând la Timişoara, unde s-a prezentat la o unitate medicală deoarece avea febră, tuşea şi transpira abundent.

Un bărbat din Craiova, suspectat de pneumonie, a fost confirmat cu gripă A/H1N1

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, medicul Ştefan Popa, un bărbat, internat în spital şi suspectat de pneumonie, a fost confirmat, miercuri după-amiază, cu gripă nouă, în urma rezultatelor analizelor primite de laboratorul Institutului "Cantacuzino" din Bucureşti.

"Suntem 20 de judeţe care beneficiem de un sistem sentinelă. În cadrul acestui sistem noi am trimis probe la Bucureşti pentru şapte cazuri suspecte de pneumonie. Au venit patru confirmări, dintre care unul era cu virusul A/H1N1", a declarat medicul Ştefan Popescu.

Conform sursei citate, bărbatul a fost externat din spital, evoluţia stării de sănătate fiind bună.

De la începutul anului, trei persoane diagnosticate cu gripă nouă au murit, două dintre cazuri fiind înregistrate la Iaşi, iar unul la Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici