Alte două cazuri confirmate de infectare cu virusul AH1N1, în Iaşi şi Bucureşti

Alte două cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 au fost confirmate, joi, fiind vorba de o fetiţă de 12 ani din Iaşi, care a venit din Marea Britanie pe 30 iunie şi de un bărbat care s-a prezentat, miercuri seară, la Institutul "Matei Balş", informează Ministerul Sănătăţii.

26 afișări
Imaginea articolului Alte două cazuri confirmate de infectare cu virusul AH1N1, în Iaşi şi Bucureşti

Alte două cazuri confirmate de infectare cu virusul AH1N1, în Iaşi şi Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, Centrul Naţional de Boli Transmisibile a raportat două cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1.

Fetiţa de 12 ani din Iaşi, care a venit din Marea Britanie pe 30 iunie, are o formă moderată a bolii. În prezent, fetiţa este internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi primeşte tratament cu medicamente antivirale.

Acest caz nu are legătură cu Centrul de plasament din aceeaşi localitate, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul virus gripal, precizează sursa citată.

Cel de-al doilea caz este un bărbat în vârstă de 29 ani, care s-a întors din Marea Britanie în 28 iunie şi care s-a prezentat miercuri seară la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş". Deoarece pacientul prezintă o formă uşoară a bolii, medicii au hotărât că poate urma tratamentul antiviral izolat la domiciliu, fără a fi internat, se mai arată în comunicat.

În prezent, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino-Centrul pentru Gripă a izolat 38 de cazuri pe teritoriul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici