Alte două cazuri de gripă porcină confirmate în România - VIDEO

Ministerul Sănătăţii anunţă alte două cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1, în urma analizelor de laborator efectuate, pacienţii fiind internaţi la Institutul "Matei Balş".

58 afișări
Imaginea articolului Alte două cazuri de gripă porcină confirmate în România - VIDEO

Alte două cazuri de gripă porcină confirmate în România (Imagine din arhivă; Elvira Gheorghiţă/Mediafax Foto)

Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Cantacuzino a confirmat, joi dimineaţă, încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, informează Ministerul Sănătăţii.

Cele două cazuri sunt cu transmitere secundară de la cazurile confirmate.

Una dintre cele două persoane infectate este contact al primei femei care a fost infectată cu acest virus. Cea de-a doua pesoană este un contact al tinerei de 28 de ani.

Cele două persoane depistate sunt internate în Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş sub tratament antiviral. Starea lor de sănătate este bună.

Investigaţiile epidemiologice continuă.

Până în prezent, au foste efecuate teste pentru 160 de persoane. În cazul a opt dintre acestea probele au ieşit pozitive.

Pentru a evita orice tip de neînţelegere a procedurilor medicale, Comitetul de cooronare al Ministerului Sănătăţii a decis ca, joi, să fie prezentată, în mod transparent printr-un comunicat de presă, metodologia de supraveghere şi managementul cazurilor suspecte de gripă AH1N1 şi a contacţilor acestora.

De asemenea, va fi prezentat şi un formular pe care cetăţenii care vin din zone afectate au obligaţia să-l completeze la graniţă.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici