Alte două femei s-au îmbolnăvit grav la CF2, în septembrie 2009

Alte două femei s-au îmbolnăvit grav după ce au fost internate la Spitalul CF2, în luna septembrie a anului trecut, a declarat, pentru Realitatea TV, sub protecţia anonimatului, un doctor care operează în această unitate sanitară, precizând că anchetele demarate atunci au fost muşamalizate.

61 afișări
Imaginea articolului Alte două femei s-au îmbolnăvit grav la CF2, în septembrie 2009

Alte două femei s-au îmbolnăvit grav la CF2, în septembrie 2009

Medicul a spus că cele două femei erau doctoriţe, iar anchetele demarate atunci au fost muşamalizate.

Una dintre cele două femei s-a internat pe data de 1 septembrie 2009, pentru un chiuretaj. "La nici 24 de ore a manifestat o stare toxico-septică. Au fost nevoiţi cei de la Spitalul CF 2 să o transfere la Spitalul Floreasca. Pacienta a fost în comă, intubată şi operată cu histerectomie. Femeia a rămas fără uter, fără copii, lucru destul de important. Nu s-au luat niciun fel de măsuri", a declarat medicul, pentru Realitatea TV.

La numai o zi distanţă, s-a internat o altă pacientă, tot pentru un chiuretaj. "Aceleaşi manifestări clinice, cu stare toxico-septică gravă, femeia a fost transferată la Spitalul Universitar. Lipsa acută a materialelor sanitare, lipsa de medicaţie, de consumabile ne ţin, parcă suntem legaţi de mâini să nu putem facem ceea ce trebuie pentru pacienţi. În această perioadă, unde au fost aceste paciente operate, a fost ca medic şef de secţie, doctorul Tănase Eugen. El a fost demis la şase luni după aceste două cazuri. Un lucru trebuie făcut: trebuie luate măsuri şi organele competente trebuie să hotărască pentru cele întâmplate", a mai precizat medicul din Spitalul CF2.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii, după ce au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

Amelia Antoniu fusese internată la Spitalul CF 2, aparţinând Ministerului Transporturilor, pentru o intervenţie de cauterizare de col uterin, iar Alice Roxana Preda pentru serclaj, ea având o sarcină în evoluţie în vârstă de 14 săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici