Alte zece cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în judeţul Iaşi

Alte zece cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi, dintre acestea cinci fiind elevi, iar restul persoane adulte, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Marius Voicescu.

20 afișări
Imaginea articolului Alte zece cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în judeţul Iaşi

Alte zece cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în judeţul Iaşi (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, dintre cei cinci elevi diagnosticaţi cu gripă nouă, doi învaţă la şcoala din localitatea Maxut, alţi doi la şcoala din comuna Deleni, iar unul la Colegiul "Costache Negruzzi" din Iaşi, activitatea în clasele unde aceştia învaţă fiind suspendată pentru şapte zile.

Celelalte cinci cazuri de gripă nouă depistate în judeţ au fost confirmate în rândul unor persoane adulte.

În prezent, un număr de zece persoane cu gripă A/H1N1 se află internate în stare gravă la spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, între care cinci sunt ventilate mecanic, printre acestea o femeie din judeţul Neamţ, care a născut prin cezariană.

Surse medicale ieşene susţin că o altă femeie din judeţul Neamţ, însărcinată în 17 săptămâni, diagnosticată cu virusul A/H1N1, a fost adusă la Iaşi şi supusă unui avort terapeutic la Spitalul "Sfântul Spiridon", medicii motivând că antibioticele administrate ar fi fost toxice pentru copil.

Până în prezent, în judeţul Iasi s-au înregistrat 223 cazuri de gripă nouă.

Alte 197 de cazuri noi de gripă cu virusul AH1N1 au fost confirmate marţi, totalul la nivel naţional ajungând la 2.455, cele mai multe cazuri noi fiind din Bucureşti (77), judeţele Hunedoara (19) şi Botoşani (14), informează Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici