Referendum pentru Familie: Val de retrageri ale preşedinţilor de secţii de votare. Sute de preşedinţi de secţii cer înlocuirea

Zeci de preşedinţi de secţii de votare din judeţele Teleorman şi Dolj au depus şi miercuri cereri de retragere, după ce marţi peste 350 de preşedinţi de secţii de votare din cele două judeţe au anunţat că nu vor putea participa la referendum.

5419 afișări
Imaginea articolului Referendum pentru Familie: Val de retrageri ale preşedinţilor de secţii de votare. Sute de preşedinţi de secţii cer înlocuirea

Alte zeci de preşedinţi de secţii de votare din Teleorman şi Dolj s-au retras, după ce câteva sute au făcut acelaşi lucru cu o zi înainte

La Biroul Electoral Judeţean Teleorman s-au primit şi miercuri zeci de solicitări de retragere din partea persoanelor desemnate să ocupe poziţia de preşedinţi ai secţiilor de votare. Motivele invocate de acestea sunt, în general, personale.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Teleorman, Eugen Ovidiu Vlad, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că solicitările de retragere continuă să ajungă, însă nu are un număr exact pentu ziua de miercuri.

"Sunt multe retrageri, dar din câte ştiu sunt toate pe mâna preşedintelui Tribunalului Teleorman. Nu le gestionăm noi, dar am văzut că mai sunt şi alte cereri venite. Nu pot să vă dau un număr exact”, a spus Eugen Ovdiu Vlad.

În judeţul Dolj, reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean susţin că s-au primit şi miercuri cereri de retragere: "S-au primit şi astăzi solicitări de retragere din partea preşedinţilor secţiilor de votare. Până la acest moment, vorbim despre 10-15, dar numărul ar mai putea creşte pe parcursul zilei".

Marţi, s-au înregistrat 100 de retrageri la Dolj şi 130 la Teleorman, dintr-un număr total 530 la Dolj şi, respectiv, 363 la Teleorman.

Situaţii similare au fost şi în judeţele Bihor, Cluj, Arad şi Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici