Altercaţie în faţa Primăriei între jandarmi şi un grup de protestatari

Peste o sută de persoane au protestat, luni, în faţa Primăriei Capitalei, cerând consilierilor municipali să nu aprobe PUZ-ul cerut de Costică Constanda.

109 afișări
Imaginea articolului Altercaţie în faţa Primăriei între jandarmi şi un grup de protestatari

Altercaţie în faţa Primăriei între jandarmi şi un grup de protestatari

Participanţii la acţiunea de protest au strigat "Jos mafia imobiliară", "Jos Sorin Oprescu", Jos PDL".

Liderul PRM Bucureşti, Codrin Ştefănescu, spune că reprezentanţii Primăriei Capitalei sunt "mână în mână cu PDL, la cererea cărora fac ilegalităţi", cum este şi proiectul privind PUZ-ul lui Costică Constanda şi îl acuză pe primarul general Sorin Oprescă că "a minţit" şi că a devenit "sclavul celor de la PDL".

Liderul PRM Bucureşti a declarat că prin aprobarea PUZ-ului lui Costică Constanda, "mafia imobiliară ar câştiga aproximativ 900 de milioane de euro".

El a afirmat că primarul Capitalei ar trebui să îşi dea demisia, pentru că alături de PDL permite astfel de lucruri.

În timpul protestului, cele peste o sută de persoane au făcut un lanţ uman în faţa clădirii municipalităţii, spunând că vor să interzică "accesul consilierilor corupţi".

După aproximati o oră, protestul s-a încheiat, o parte a protestatarilor, între care liderii PRM Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, primind aprobare să participe la şedinţa CGMB, unde vor să ceară neaprobarea unui PUZ al lui Constanda pentru ridicare unor imobile de 28 de metri în Satul Francez.

La şedinţa la şedinţa CGMB va fi luat în discuţie PUZ-ul cerut de Costică Constanda pentru imobilele de 28 de metri înălţime din apropierea Parcului Bordei, în Satul Francez

Liderul PRM Bucureşti, Codrin Ştefănescu, le-a spus celor peste o sută de participanţi să plece.

Codrin Ştefanescu a anunţat că la şedinţa CGMB va protesta faţă de actele emise de CGMB "în favoarea mafiei imobiliare".

Jandarmii au încercat să împiedice o parte dintre protestatari să treacă strada de pe trotuarul din dreptul Parcului Cişmigiu pe trotuarul din faţa sediului Primăriei Capitalei, întrucât treceau prin loc nepermis, ceea ce a stârnit nemulţumirea participanţilor la protest. Aceştia au început să huiduie forţele de ordine şi să îl acuze pe primarul general Sorin Oprescu că a chemat jandarmii să îi împiedice să protesteze.

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti se află 22 de proiecte pentru aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ), majoritatea acestor proiecte fiind pentru a doua sau chiar a treia oară supuse aprobării.

Printre cele 22 de proiecte se află şi PUZ-ul pentru imobilele de 28 de metri înălţime din apropierea Parcului Bordei, în Satul Francez, beneficiar fiind Costică Constanda.

Potrivit proiectului pentru aprobarea unui PUZ în Şoseaua Nordului 114-140, din Sectorul 1, omul de afaceri Costică Constanda şi Marioara Constanda, alături de societatea Raptis Kavouras, vor să construiască, pe o suprafaţă de aproximativ patru hectare, un ansamblu de locuinţe, hotel sau birouri în care clădirile vor putea avea o înălţime maximă de 28 de metri.

În proiectul de hotărâre este specificat faptul că amplasamentul din Şoseaua Nordului 114-140 a făcut obiectul unei hotărâri de CGMB anterioare, aprobate la jumătatea lunii ianuarie, potrivit căreia înălţimea maximă a acestor clădiri urma să fie de maxim cinci etaje. Şoseaua Nordului delimitează zona unde se află Parcul Bordei din Capitală, terenul pe care urmează să fie construit fiind delimitat de străzile Aron Cotruş şi Gafencu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici