Alţi doi copii au murit din cauza rujeolei. Numărul total de decese a ajuns la 59

Un copil de un an şi o lună din judeţul Covasna şi un altul în vârstă de doi ani din judeţul Constanţa au murit din cauza rujeolei, numărul total de decese ridicându-se la 59, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP).

273 afișări
Imaginea articolului Alţi doi copii au murit din cauza rujeolei. Numărul total de decese a ajuns la 59

Alţi doi copii au murit din cauza rujeolei. Numărul total de decese a ajuns la 59

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 14.388, din care 59 de decese.

Cel de-al 58-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic şi prin izolare virală, a fost raportat la un copil în vârstă de un an şi o lună, nevaccinat antirujeolic, din judeţul Covasna în timp ce cel de-al 59-lea deces a fost raportat la un copil în vârstă de doi ani şi 10 luni, nevaccinat antirujeolic, din judeţul Constanţa.

În ultima săptămână, au fost raportate încă 142 de cazuri nou confirmate în 17 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici