Alţi doi protestatari, acuzaţi de ultraj, au fost reţinuţi de procurori. Unul dintre ei este cel care a furat arma din Piaţă, iar celălalt a lovit femeia jandarm şi a tras cu pistolul

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus reţinerea celor doi protestatari audiaţi joi, aceştia fiind acuzaţi de ultraj. Unul dintre ei este acuzat şi că a furat pistolul femeii jandarm, împreună cu cel care se află deja în arest preventiv şi a recunoscut fapta.

1266 afișări
Imaginea articolului Alţi doi protestatari, acuzaţi de ultraj, au fost reţinuţi de procurori. Unul dintre ei este cel care a furat arma din Piaţă, iar celălalt a lovit femeia jandarm şi a tras cu pistolul

Alţi doi protestatari, acuzaţi de ultraj, au fost reţinuţi de procurori. Unul dintre ei a furat arma din Piaţă, iar celălalt a lovit femeia jandarm cu piciorul

„În cauza având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii S.T. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi C.M.G. pentru săvârşirea infracţiunii de uz de arma fără drept”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit sursei citate, probele administrate în cauză până în prezent arată că S. T., în timp ce se afla în public, în Piaţa Victoriei, în timpul unui manifestaţii de protest, alături de numeroşi alţi indivizi, a agresat un subofiţer de jandarmi, aplicându-i o lovitură cu piciorul în zona superioară a corpului. Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanei vătămate, el a tulburat ordinea şi liniştea publică, „creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest”.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea suspect audiat joi, procurorii arată: „În ziua de 11 august 2018, inculpatul C.M.G. a mers împreună cu inculpatul D. D. (persoană care în ziua de 10 august 2018, în timpul manifestaţiei de protest din Piaţa Victoriei, i-a sustras unui subofiţer de jandarmi, arma din dotare - pistol Carpaţi cal. 7,65 mm), pe un teren situat în apropierea localităţii Petrăchioaia, jud. Ilfov, unde a executat un foc de armă”, mai spun procurorii.

Faţă de cei doi, s-a dispus luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi, în cursul zilei de joi, Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei au efectuat, joi, două percheziţii la domiciliul a doi protestatari acuzaţi că ar fi lovit jandarmii la protestul din 10 august, în prezent aceştia fiind audiaţi la sediul unităţii de parchet cu privire la violenţele de la miting.

„În cauza având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, la data de 23 august 2018 au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. La momentul actual, persoanele la care au fost efectuate percheziţiile domiciliare sunt audiate, la sediul Poliţiei Capitalei, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la evenimentele menţionate”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei.

În prezent, trei protestatari se află în stare de arest preventiv, doi fiind acuzaţi de ultraj şi tulburarea ordinii publice, iar unul de furtul armei femeii jandarm. Cel din urmă a fost cel care i-a condus pe poliţişti către locul unde a fost îngropată arma, el retrăgându-şi contestaţia la arestul preventiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici