Alţi patru urşi din Sinaia au fost prinşi

Alţi patru urşi au fost capturaţi, luni după-amiază, în zona Sinaia, în cadrul acţiunii care vizează prinderea celor 25 de urşi care coboară în ultima perioadă în Sinaia şi creează panică printre localnici şi turişti.

553 afișări
Imaginea articolului Alţi patru urşi din Sinaia au fost prinşi

Alţi patru urşi din Sinaia au fost prinşi (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Potrivit lui George Sârbu, de la Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS) Braşov, luni au fost prinse, pe drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1400, la interval de o oră, două ursoaice, fiecare cu puiul ei, animalele urmând să fie duse în păduri aflate la mare distanţă de zonele locuite.

"Primii au fost prinşi o ursoaică şi un ursuleţ. Ursoaica are aproximativ şase ani şi a devenit foarte nervoasă după ce a fost prinsă în cuşcă şi a fost nevoie de o altă doză de tranchilizant pentru a o putea adormi. Puiul a fost capturat fără probleme", a declarat George Sârbu.

La aproximativ o oră, o altă ursoaică şi puiul ei au fost prinşi pe acelaşi drum.

Autorităţile locale din Sinaia şi specialiştii de la Institutul de Cercetare pentru Amenajări Silvice Braşov au început, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o acţiune pentru prinderea a 25 de urşi care în ultima săptămână şi-au făcut frecvent apariţia în diverse zone din staţiune, au intrat în curţile localnicilor şi s-au plimbat pe străzi, creând panică printre localnici şi turişti.

Pădurarii şi vânătorii au reuşit, vineri noaptea, să captureze o ursoaică în vârstă de trei ani, cu o greutate de aproximativ 100 de kilograme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici