Am fi avut epidemie de coronavirus şi acum 20.000 de ani. STUDIU

  • Studiu: O epidemie de coronavirus ar fi avut loc şi acum 20.000 de ani
  • Concluzia aparţine unei echipe de cercetători din Australia şi Statele Unite ale Americii
  • Potrivit studiului, o mutaţie i-ar fi ajutat pe oameni să supravieţuiască
3423 afișări
Imaginea articolului Am fi avut epidemie de coronavirus şi acum 20.000 de ani. STUDIU

Am fi avut epidemie de coronavirus şi acum 20.000 de ani

Epidemia de coronavirus cu care ne confruntăm nu ar fi prima, este concluzia unui studiu publicat în revista ştiinţifică Current Biology.

Echipa de cercetători a găsit dovezi ale unei epidemii de coronavirus care ar fi izbucnit acum mai bine de 20.000 de ani în Asia de Est.
 
Practic, în cadrul studiului, cercetătorii au studiat genomul a peste 2.500 de persoane din 26 de populaţii diferite din întreaga lume. 
 
Ei au identificat cea mai timpurie interacţiune a genomului uman cu coronavirusurile, care a lăsat amprente genetice asupra ADN-ului oamenilor moderni din Asia de Est.
 
Concluzia studiului e că boala a apărut separat între diferite regiuni şi s-a răspândit în Asia de Est ca o epidemie.
 
Cum au trecut oamenii prin epidemie la acel moment? Cel mai probabil, o mutaţie i-ar fi ajutat pe oameni să supravieţuiască. 
 
Oamenilor de ştiinţă nu le e însă clar cum au trecut oamenii prin epidemie.
 
Pe de-o parte, pentru că nu era clar dacă era ceva sezonier ca o gripă, sau continuă - cum este pandemia Covid-19 - care continuă să răspândească şi să infecteze tot globul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici