Ambasada României la Berna: Desfiinţarea taberelor de cerşetori, măsură administrativă

Desfiinţarea unor tabere de cerşetori de la Geneva, majoritatea români, este mai degrabă o măsură administrativă de igienă publică ce nu presupune neapărat că aceştia vor fi retrimişi în România, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Alexandru Irimia, însărcinat cu afaceri al României la Berna.

7 afișări
Imaginea articolului Ambasada României la Berna: Desfiinţarea taberelor de cerşetori, măsură administrativă

Ambasada României la Berna: Desfiinţarea taberelor de cerşetori, măsură administrativă

Alexandru Irimia a declarat că Ambasada României la Berna nu a fost deocamdată informată în legătură cu demersul pe care îl vor face autorităţile de la Berna, precizând că autorităţile române sunt informate atunci când un cetăţean român se confruntă cu probleme şi cere ajutor.

Irimia a spus că ambasada intenţionează să solicite informaţii în legătură cu desfiinţarea taberelor. Mai mult, însărcinatul cu afaceri a subliniat că nu doreşte să se creeze impresia că abia a aflat despre acest subiect, precizând că există o discuţie mai veche cu autorităţile de la Geneva, legată de cerşetorie, iar misiunea României s-a informat în mod constant despre acest subiect.

El a spus că desfiinţarea taberelor acestora nu înseamnă neapărat retrimiterea lor în România. Irimia a precizat că situaţia nu este în niciun caz comparabilă cu cea din Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici