Ambasadorul Olandei şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o OUG pe Codul Penal

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic, a avut joi dimineaţă, o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, diplomatul anunţând ulterior că şi-a exprimat îngrijorarea referitor la posibilitatea adoptării "azi sau mâine" a unei OUG privind modificarea Codului Penal.

495 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Olandei şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o OUG pe Codul Penal

Ambasadorul Olandei şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o OUG pe Codul Penal

"Această întâlnire face parte din dialogul regulat pe care îl am cu ministrul Justiţiei. Ştim că există discuţii despre una sau mai multe ordonanţe de urgenţă, am avut cu ministrul o întâlnire reuşită, mulţumitoare pe tema acelor ordonanţe, şi i-am împărtăşit ministrului îngrijorările noastre şi aş lăsa subiectul aşa. Îngrijorările se referă la o ordonanţă despre care am auzit că ar putea fi adoptată poate astăzi sau mâine şi care vizează amendamente aduse Codului Penal. Dar asta nu este nimic nou. Noi ne-am mai exprimat îngrijorările şi, în trecut, este parte a unui dialog continuu, am avut deja câteva întâlniri şi discuţii nu numai cu ministrul Justiţiei", a declarat ambasadorul Olandei la Bucureşti.

Stella Ronner-Grubacic a mai spus că speră că îngrijorările sale au fost înţelese şi că vor fi luate în considerare.

Ministerul Justiţiei a trimis spre avizare un proiect de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precum şi un proiect privind completurile de 5 judecători ale instanţei supreme. Potrivit proiectului referitor la completurile de judecători, intrat în posesia MEDIAFAX, condamnaţii care au sentinţe definitive pronunţate de completurile de 5 constituite la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu 2014 pot depune contestaţie în anulare şi dacă au ieşit din termenul legal de 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici