Ambulanţa a mers la Năstase la cererea conducerii MAI. Plăgile au fost acoperite la cererea familiei

Ambulanţa a mers la locuinţa lui Adrian Năstase din strada Zambaccian la solicitarea conducerii MAI, ca sprijin medical, iar la plecarea spre spital, fostul premier avea plăgile pansate şi linie intravenoasă, acestea fiind acoperite, la cererea familiei, informează, marţi, Serviciul de Ambulanţă.

2363 afișări
Imaginea articolului Ambulanţa a mers la Năstase la cererea conducerii MAI. Plăgile au fost acoperite la cererea familiei

Ambulanţa a mers la Năstase la cererea conducerii MAI. Plăgile au fost acoperite la cererea familiei

"Intervenţia Serviciului de Ambulanţă la adresa din strada Zambaccian a fost făcută la solicitarea structurii de conducere a Ministerului Administraţei şi Internelor, ca sprijin medical. Această procedură nu este specială, de-a lungul timpului, Serviciul de Ambulanţă a mai asigurat echipaje de intervenţie pentru situaţii cu risc medical (ex. situaţii de executare silită, cazuri cu potenţial conflict, evacuare din locuinţe etc)", se arată într-un comunicat de presă al Serviciului de Amblanţă Bucureşti - Ilfov (SABI) transmis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă, echipajul a respectat protocolul ce se aplică într-un astfel de caz, Adrian Năstase primind îngrijirile medicale corespunzătoare.

"Amănuntele medicale pot fi puse numai la dispoziţia pacientului sau a instituţiilor abilitate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Protocolul de intervenţie în cazul unei urgenţe, cum era acest caz, presupune, după acordarea primului ajutor medical, transport la cel mai apropiat spital de urgenţă care deţine toate specialităţile necesare asigurării tratamentului definitiv al afecţiunii respective, în acest caz fiind vorba de Spitalul de Urgenţă Floreasca", a precizat sursa citată.

Conducerea SABI a precizat că decizia în cazul internării lui Adrian Năstase este de competenţa Spitalului Floreasca, şi nu a Serviciului de Ambulanţă.

"Considerăm că echipajul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a executat această intervenţie respectând protocoalele şi legislaţia în vigoare. Subliniem că, la ieşirea din domiciliu, pacientul avea plăgile pansate şi linie intravenoasă, acestea fiind acoperite, la solicitarea familie, până la introducerea tărgii în ambulanţă şi la coborârea tărgii din ambulanţă", a mai arătat SABI.

Potrivit SABI, toate informaţiile existente în fişa medicală a lui Adrian Năstase se supun reglementărilor Legii 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi Legii 46/2003 privind drepturile pacientului.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.

Procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu închisoarea a lui Adrian Năstase nu a fost încheiată, întrucât nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare, iar condamnatul nu a fost încarcerat într-un loc de detenţie sau într-un penitenciar, a precizat, duminică, Poliţia Capitalei.

Poliţia Capitalei a trimis vineri, la Spitalul Floreasca, o solicitare referitoare la starea de sănătate a lui Adrian Năstase, pentru a se şti dacă acesta poate fi mutat în penitenciar, în vederea executării pedepsei de doi ani de închisoare.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, medicul Bogdan Opriţa, a anunţat, luni, că în cazul solicitării Poliţiei Capitalei din 22 iunie, referitoare la starea de sănătate a lui Adrian Năstase, s-a stabilit că un eventual transfer al acestuia în penitenciar, pentru executarea pedepsei de doi ani de închisoare, poate fi decis doar în urma evaluării medico-legale, fiind astfel înaintate adrese către Poliţia Română şi Institutul Naţional de Medicină Legală.

El a mai spus că Adrian Năstase rămâne în Spitalul Floreasca şi, după ce comisia medico-legală va da verdictul, unitatea sanitară se va supune acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici