Ambulanţa Capitalei: Aproape 250 de solicitări, înregistrate luni

Ambulanţa Bucureşt-Ilfov a înregistrat, luni dimineaţă, 249 de solicitări, dar, din cauza traficului îngreunat de zăpadă, Salvarea ajunge greu la bolnavi, astfel că 29 de urgenţe de gradul 1 şi 27 de cazuri de consultaţii la domiciliu sau de trasport la spitale aşteaptă sosirea unui echipaj.

17 afișări
Imaginea articolului Ambulanţa Capitalei: Aproape 250 de solicitări, înregistrate luni

Ambulanţa Capitalei: Aproape 250 de solicitări, înregistrate luni (Imagine: Mediafax Foto)

"Avem foarte multe solicitări. De la ora 7.00 dimineaţa şi până la ora 10.00 au fost înregistrate deja 249 de solicitări, iar numărul apelurilor creşte continuu. Din păcate, din cauza traficului dificil, aveam la ora 10.30 un număr de 29 de urgenţe de gradul 1 care aşteptau sosirea unui echipaj. Cel mai mare timp de aşteptare era de o oră şi 20 de minute la urgenţa de gradul 1. Tot în aşteptare sunt 27 persoane care au solicitat consultaţii la domiciliu sau trasport la spital sau între spitale", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

Aceasta a precizat că, în primele zile ale lui 2010, la Serviciul de Ambulanţă a Municipiului Bucureşti - Ilfov au fost primite 4.324 de solicitări, din care aproape şase sute au vizat probleme digestive şi colici abdominale. De asemenea, în perioada 31 decembrie 2009 - 4 ianuarie 2010, Ambulanţa a primit solicitări pentru 91 de persoane căzute în stradă, alte 33 aflate în comă, patru tentative de suicid, incendii şi înjunghieri.

Cazurilor la care a răspuns SAMB Ii s-au adăugat alte aproape 500 la care au mers echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Astfel, echipajele SMURD au fost chemate la 14 incendii, patru cazuri de înjunghiere, 34 de accidente auto, 45 de persoane căzute în stradă, 47 aflate în comă şi alte cazuri grave, a adăugat Alis Grasu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici