Ambulanţe care transportau răniţi, oprite de poliţişti (Video)

Două ambulanţe în care se aflau persoane rănite într-un incendiu în judeţul Dolj au fost oprite în trafic, sâmbătă noaptea, la intrarea în Craiova, de filtre ale Poliţiei Rutiere aflate la 100 de metri distanţă unul faţă de celălalt, poliţiştii susţinând că fuseseră anunţaţi că unul dintre şoferi ar fi fost băut.

199 afișări
Imaginea articolului Ambulanţe care transportau răniţi, oprite de poliţişti (Video)

Ambulanţe care transportau răniţi, oprite de poliţişti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Era o misiune de urgenţă şi am plecat fără acte la mine. Eu le-am spus poliţiştilor că nu le am", a afirmat Matei Enache, şoferul uneia dintre ambulanţe, care transporta spre Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova o adolescentă de 15 ani ce avea arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului.

Ambulanţele şi-au reluat drumul spre spital, iar după o sută de metri au fost din nou oprite de un alt echipaj al Poliţiei Rutiere.

"De data aceasta echipajul ne-a ţinut cam 40 de secunde. Ne-au lăsat să mergem mai departe şi au venit cu noi la spital, unde, după ce am dus victimele la urgenţă, mi-au luat datele", a mai spus şoferul Matei Enache.

Dumitra Buida, asistenta care însoţea una dintre victime, alături de medic, susţine că este pentru prima dată când o ambulanţă este oprită în trafic de două ori.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj, medic George Beţiu, consideră că poliţiştii nu ar fi trebuit să oprească pentru a doua oară ambulanţele care veneau de la Valea Stanciului.

"Am sunat personalul care a lucrat în această noapte să aflu ce s-a întâmplat. Am fost surprins şi eu că aceste ambulanţe au fost oprite, mai ales că unul din medici însoţea un caz destul de grav, o fetiţă de 15 ani aflată în stare de şoc. Poliţiştii cred că-şi puteau da seama de la prima oprire dacă şoferul era sub influenţa băuturilor alcoolice. Cel de-al doilea baraj nu se mai impunea”, a spus Beţiu.

Video Stirileprotv.ro

Şoferul ambulanţei care a lovit un autoturism, cercetat pentru tamponare

Şoferul uneia dintre ambulanţele care au ajuns, sâmbătă noaptea, în comuna doljeană Valea Stanciului va fi cercetat pentru tamponare, după ce a lovit maşina unui localnic.

"Nu s-a pus niciodată problema de fugă de la locul accidentului. Nu s-a pus problema de fugă de la locul faptei pentru că în cazul tamponărilor fără victime orice şofer se poate prezenta la Poliţia Rutieră în termen de 24 de ore pentru soluţionare. Şoferul ambulanţei va fi cercetat pentru tamponare", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, subcomisar Adrian Căpraru.

La rândul său, proprietarul maşinii avariate, Georgică Muscalagiu, care este pompier voluntar în comuna doljeană Valea Stanciului, susţine că a fost acroşat de ambulanţă în momentul în care s-a dat jos din maşină.

"O ambulanţă care era de la Segarcea efectua manevre pentru a da cu spatele. Eu când am vrut să ies din maşină, am fost acroşat şi prins între portiera mea şi stâlp. Un domn poliţist a bătut în geamul maşinii, ambulanţa nu s-a oprit, iar eu am zbierat. După aceea a auzit şi s-a oprit”, a afirmat Georgică Muscalagiu.

El susţine că şoferul de pe ambulanţă a încercat din nou să facă manevre pentru a merge cu spatele, moment în care i-a lovit maşina, îndoindu-i portiera din faţă-stânga. Muscalagiu recunoaşte că el este cel care i-a spus poliţistului din Valea Stanciului că şoferul ambulanţei este băut.

Conducerea IPJ Dolj face verificări în cazul poliţiştilor care au oprit ambulanţele

Conducerea Poliţiei Judeţene Dolj face verificări în cazul poliţiştilor de la Serviciul Rutier Craiova.

Adjunctul comandantului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, comisar-şef Nicuşor Badea, a afirmat că ar putea fi dispusă demararea cercetărilor prealabile în cazul poliţiştilor de la Rutieră, dacă se constată că nu au acţionat "corect".

"Am demarat deja verificări. Este vorba de poliţiştii celor două echipaje care au oprit ambulanţele. Nu suntem încă edificaţi asupra a ceea ce s-a întâmplat şi vom vedea concret. În funcţie de rezultatul acestor verificări vom dispune măsurile care se impun. Dacă se stabileşte că poliţiştii nu au acţionat corect, vor fi demarate cercetările prealabile", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX adjunctul comandatului de la IPJ Dolj, comisar-şef Nicuşor Badea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici