Amenzi de 170.000 de lei aplicate şoferilor de camioane pe A1. Care a fost cea mai mare viteză depistată de radar

Peste 80 de amenzi în cuantum de aproape 140.000 de lei au fost aplicate de poliţiştii de la Secţia Autostrăzi în urma unei acţiuni care a vizat depistarea şoferilor de camioane de mare tonaj care nu respectă legea transportului de mărfuri, cea mai mare viteză depistată de radar fiind 159 km/h.

395 afișări
Imaginea articolului Amenzi de 170.000 de lei aplicate şoferilor de camioane pe A1. Care a fost cea mai mare viteză depistată de radar

Amenzi de 170.000 de lei aplicate şoferilor de camioane pe A1. Care a fost cea mai mare viteză depistată de radar (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Printre cei amendaţi pentru depăşirea vitezei a fost şi un bărbat depistat de trei ori de aparatul radar în timp ce se deplasa cu vitezele de 158 km/h,159 km/h şi 154 km/h, nu folosea luminile de întâlnire şi avea inspecţia tehnică expirată, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române remis, joi, MEDIAFAX.

"Acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.239 lei, 11 puncte penalizare şi reţinerea certificatului de înmatriculare", precizează comunicatul.

Acţiunea a avut loc între orele 6.00 şi 11.00 pe autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 36 şi a fost coordonată din elicopter.

"În urma acestor activităţi, echipele de control au aplicat 85 de sancţiuni pentru neregulile depistate. Din totalul sancţiunilor aplicate, 43 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 29 pentru nereguli privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. Alte nereguli depistate au vizat depăşirea tonajului pe osie, defecţiuni tehnice sau refuzul de cântărire", arată comunicatul Poliţiei Române.

"De asemenea, în urma controalelor efectuate au fost retrase cinci certificate de înmatriculare, patru pentru defecţiuni de ordin tehnic şi unul pentru expirarea inspecţiei tehnice periodice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de peste 137.000 lei", precizează documentul citat.

La acţiune au participat 26 de poliţişti ai Secţiei de Poliţie Autostrăzi, un echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie (IGA) şi lucrători din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

"Cu sprijinul elicopterului pus la dispoziţie de către IGA au fost survolate zonele din albia râului Argeş din care se extrag agregate minerale, fiind depistate mai multe camioane încărcate care staţionau pe marginea dreaptă a drumului de acces către autostradă, echipajele de la sol au fost îndrumate către aceste zone, camioanele respective fiind dirijate către punctul de control, unde au fost verificate şi cântărite", mai arată comunicatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici