Amenzi de 5.500 de lei la trei localuri din Alba pentru nereguli privind incendiile

Inspectorii de prevenire a incendiilor au efectuat, în perioada 21-23 ianuarie, şapte controale în cluburi şi localuri din Alba în urma cărora au aplicat cinci avertismente şi trei amenzi în valaore de 5.500 de lei, informează corespondentul MEDIAFAX.

145 afișări
Imaginea articolului Amenzi de 5.500 de lei la trei localuri din Alba pentru nereguli privind incendiile

În nopţile din weekend, pompierii alături de reprezentanţi ai structurilor MAI, constituiţi în echipe mixte, au derulat controale şi verificări la imobilele în care se desfăşoară activităţi cu public numeros, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, luni, într-un comunicat de presă.

”Astfel, în perioada 21-23 ianuarie 2017, s-au executat şapte controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate trei amenzi şi cinci avertismente, în cuantum de 5.500 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor”, se arată în comunicat.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucţionarea căilor de evacuare, instructajul angajaţilor, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi existenţa planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat cinci acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu, potrivit sursei citate.

În perioada următoare activităţile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranţa celor care frecventează astfel de locaţii să fie asigurată, iar obligaţiile legale ale beneficiarilor să fie respectate, transmite ISU Alba.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici