Amenzi de până la 1.000 de lei pentru timişorenii care scutură pături la geam

Locuitorii din Timişoara care îşi scutură păturile sau covoarele la ferestre sau la balcoanele locuinţelor vor fi amendaţi de Poliţia Locală cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, prevede un proiect de Consiliu Local care urmează să fie luat în discuţie.

3351 afișări
Imaginea articolului Amenzi de până la 1.000 de lei pentru timişorenii care scutură pături la geam

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru timişorenii care scutură pături la geam (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Conform unui proiect de hotărâre al Consiliului Local Timişoara, care ar urma să completeze o altă decizie din anul 2007, timişorenii care îşi vor scutura păturile sau covoarele la ferestre sau la balcoane vor fi sancţionaţi.

Potrivit proiectului, timişorenii nu au voie să scuture "covoare, carpete, preşuri sau alte asemenea articole de la ferestrele sau de pe terasele ori balcoanele imobilelor".

Amenda este de la 500 până la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Hotărârea cea veche, din anul 2007, interzicea locuitorilor municipiului Timişoara uscarea hainelor pe echipamente amplasate în spaţiile de joacă, precum şi să întindă rufele spălate la uscat în balcoane deschise, pe suport în afara balcoanelor sau în jurul imobilelor de locuit. Această prevedere rămâne valabilă şi în noua hotărâre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici