Amenzi mai mari în Capitală pentru lucrările semnalizate defectuos. La ce sume se ridică acestea

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, un proiect de hotărâre care prevede amenzi majorate pentru lucrările de constructii semnalizate defectuos pe teritoriul municipiului.

579 afișări
Imaginea articolului Amenzi mai mari în Capitală pentru lucrările semnalizate defectuos. La ce sume se ridică acestea

Amenzi mai mari în Capitală pentru lucrările semnalizate defectuos

Astfel, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre care vizează "modificarea HCGMB nr. 205/2009 privind aprobarea Brevetului Verde pentru execuţia lucrărilor de construcţii pe teritoriul Municipiului Bucureşti".

Textul acestei Hotărâri prevede şi majorarea amenzilor pentru nerespectarea prevederilor Brevetului Verde.

Pentru persoanele fizice amenzile vor fi cuprinse între 500 şi 3.000 RON, faţă de 100-500 RON cât sunt în prezent, iar pentru persoane juridice între 1.500 şi 5.000 de lei, de la 500 – 2.500 RON.

"Pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute sau chiar tragice generate de lucrările semnalizate defectuos, am iniţiat o Hotărâre de Consiliu General prin care se introduce explicit, în textul Brevetului Verde, instituit cu scopul diminuării disconfortului creat traficului auto şi pietonal de lucrările de construcţii, dispoziţia ca lucrările de intervenţie realizate de operatorii de servicii publice sau în numele acestora, pe carosabil sau trotuare, să fie semnalizate corespunzător cu indicatoare, iar pe timpul nopţii cu panouri cu lămpi cu lumină galbenă", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici