Amenzi pentru agenţii economici care nu securizează transporturile de valori

Poliţiştii buzoieni au demarat ample controale la casele de schimb valutar, la casele de amanet şi la bănci, după jafurile armate de la o filială clujeană a Băncii Transilvania şi, respectiv, de la o casă de schimb valutar din Braşov.

24 afișări
Imaginea articolului Amenzi pentru agenţii economici care nu securizează transporturile de valori

Amenzi pentru agenţii economici care nu securizează transporturile de valori

Potrivit subcomisarului Florina Crucianu, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, oamenii legii verifică în primul rând dacă agenţii economici asigură securitatea transporturilor de valori.

"Inspectoratul de Poliţie Buzău a intensificat acţiunile de verificare a modului în care agenţii economici asigură securitatea valorilor şi bunurilor deţinute, fie că este vorba de bănci, case de amanet, case de schimb valutar ori alţi agenţi economici care transportă valori importante în bani. Poliţiştii vor verifică şi modul în care se transportă valorile monetare, dacă se realizează cu autovehicule speciale şi personal înarmat corespunzator", a precizat Crucianu.

Potrivit Florinei Crucianu, până acum au fost verificate mai multe casierii colectoare, spaţii comerciale mari, dar şi transportatori de valori, neregulile descoperite fiind sancţionate cu amenzi de peste 7.000 de lei.

În cazul a două casierii centrale, poliţiştii au constatat că transportul de valori monetare era asigurat de către angajaţii societăţii fără un autovehicul special dotat şi personal de pază înarmat, exact ca şi în cazul angajaţilor de la casa de schimb valutar din Braşov.

Poliţiştii buzoieni au mai găsit numeroase situaţii în care agenţii de pază angajaţi de către unităţile bancare din municipiu nu se aflau în post la momentul controlului efectuat de oamenii legii.

În ultima lună au avut loc două jafuri armate, unul la o casă de schimb valutar din Braşov, unde două persoane şi-au pierdut viaţa, iar o alta a fost grav rănită, fiind împuşcate de persoane care purtau cagule şi care au încercat să fugă cu o parte din încasările firmei.

Ultimul jaf armat a avut loc vineri seară, la o sucursală a Bancii Transilvania din cartierul clujean Mănăştur, unde două persoane înarmate, care purtau cagule au intrat în unitatea bancară, i-au lovit pe paznic şi pe o casieră şi au furat banii din casierie - 246.000 de lei (sub 60.000 de euro).

Citeşte şi:

Nica: Banca din Cluj, jefuită mai uşor decât o tonetă din piaţă

Cluj: Jaf armat la o filială a Băncii Transilvania

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici