Amenzi pentru bucureştenii care nu spală trotuarul sau nu au acordul vecinilor pentru a deţine câine

Bucureştenii vor trebui să ceară acordul vecinilor pentru a deţine un câine şi vor fi obligaţi să-şi spele trotuarul din faţa caselor şi a blocurilor, în fiecare zi de sâmbătă, în caz contrar fiind amendaţi, conform unui proiect de hotărâre privind normele de salubrizare şi igienizare a Capitalei.

56 afișări
Imaginea articolului Amenzi pentru bucureştenii care nu spală trotuarul sau nu au acordul vecinilor pentru a deţine câine

Amenzi pentru bucureştenii care nu spală trotuarul sau nu au acordul vecinilor pentru a deţine câine (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Pe ordinea de zi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se află proiectul de hotărâre privind normele de salubrizare şi igienizare ale Capitalei, care reglementează cadrul legal şi normele de salubrizare, precum şi drepturile şi obligaţiile bucureştenilor sau ale firmelor de salubrizare.

Acest proiect stabileşte, printre altele, că vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei, persoanele care, deşi deţin câini de companie, nu-şi obţin în 30 de zile, acordul tuturor vecinilor direcţi în privinţa animalului de companie.

Aceleaşi amenzi vor putea fi aplicate şi pentru cei care nu deţin, pe domeniul public, atunci când îşi plimbă animalele de companie, materialele necesare - făraş, mătură, pungă - pentru curăţarea locului şi a dejecţiilor fiziologice ale animalului.

De asemenea, proiectul interzice creşterea sau întreţinerea, în Bucureşti, în gospodării individuale, a animalelor şi păsărilor pentru consum, piele, blană şi tracţiune, a albinelor, viermilor de mătase şi asimilate acestora.

Şi în privinţa normelor de curăţenie a trotuarelor din faţa caselor şi blocurilor în care locuiesc, proiectul stabileşte obligaţia bucureştenilor de a spăla trotuarul în fiecare zi de sâmbătă a fiecărei săptămâni. Astfel, persoanele fizice vor fi nevoite să spele trotuarul în fiecare sâmbătă, între orele 9.00-12.00, iar persoanele juridice, în zilele de luni, între orele 9.00-12.00, acestea fiind pasibile de amenzi cuprinse între 200 şi 500 lei pentru nerespectarea acestor norme.

Dacă persoanele fizice aparţin unor culte religioase, care au ca zi de sărbătoare sâmbăta, proiectul prevede ca "prestaţia să fie făcută în următoarea zi lucrătoare, în aceleaşi condiţii menţionate".

În perioada de iarnă, cetăţenii care deţin locuri de parcare trebuie să cureţe zăpada şi să asigure curăţenia acestor locuri. De asemenea, bucureştenii nu vor avea voie să mai arunce zăpada din curţi pe trotuare sau pe carosabil, iar cei care în 24 de ore după încetarea ninsorii nu îndepărtează ţurţurii de pe acoperişurile clădirilor şi nu curăţă zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor unde domiciliază vor putea fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei.

Pentru persoanele juridice, amenzile sunt cuprinse între 500-2.000 de lei în cazul imobilelor în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau magazine, obligaţiile persoanelor juridice de a curăţa zăpada sau gheaţa revenind în timpul programului de funcţionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici