Amintiri din studenţie ale Sorinei Plăcintă - iubiri, blatul pe tren sau furatul pâinii din cantină

Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a povestit, emoţionată, jurnaliştilor cum, în studenţie, fura pâine de la cantină, mergea pe blat cu trenul sau asculta Pink Floyd, dar şi despre iubirile vârstei, din care a înţeles că întotdeauna va exista "un altul".

230 afișări
Imaginea articolului Amintiri din studenţie ale Sorinei Plăcintă - iubiri, blatul pe tren sau furatul pâinii din cantină

Amintiri din studenţie ale Sorinei Plăcintă - iubiri, blatul pe tren sau furatul pâinii din cantină (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Îmi amintesc că, în anii aceia, tot ce găseai la o alimentară însemna creveţi şi bulion. Luam câte un borcan de bulion şi mâncam. Pentru că nu aveam buletin de Iaşi, nu puteam cumpăra pâine, aşa că mergeam şi ţineam de vorbă doamnele de la cantină, iar colegii noştri luau, furau pâine", a povestit Plăcintă într-o conferinţă de presă de joi, ocazionată de lansarea Galelor Studenţeşti din 2009.

Plăcintă şi-a amintit de lipsurile tinereţii şi vieţii din căminul de studenţi, povestind cum se ţinea slănina între geamurile ferestrei, teancul crescând iarna şi scăzând vizibil odată cu trecerea timpului, după Crăciun, sau despre cum oala cu sarmale trimisă de mama ei de la Focşani, prin mecanicul de locomotivă, ajungea caldă la cămin şi se termina "într-un sfert de oră".

"Făceam tot felul de lucruri. Mergeam la petreceri, plecam «cu naşul», cu trenul, de la Iaşi la Bucureşti doar ca să vedem magnoliile din Cişmigiu, mai chiuleam câteodată", a povestit Plăcintă, amintindu-şi de emoţiile unei întâlniri inopinate cu mama ei, într-un tren în care, teoretic, actualul ministru nu avea ce să caute.

Plăcintă şi-a amintit cu acelaşi drag şi de iubirile vârstei, dar şi de neîmplinirile în dragoste, atunci când "apărea senzaţia că totul s-a năruit". Întrebată la ce concluzie a ajuns acum, după ani de zile, ministrul a răspuns, amuzat: "Am înţeles că întotdeauna va exista un altul".

Sorina Plăcintă s-a declarat mândră de a fi fost contemporană, în perioada studenţiei, cu grupul de umor "Divertis", ale cărui spectacole i-au rămas în minte pentru curajul de atunci al acestora de a face glume în acele vremuri. Şi-a mai amintit de muzica "la modă" în acele vremuri, dând ca exemplu piesele celor de la Pink Floyd, şi a zâmbit atunci când şi-a amintit că a avut o discuţie asemănătoare despre amintirile din tinereţe cu fiul acesteia, care chiar joi împlineşte 19 ani.

Plăcintă a prezentat, în conferinţa de presă de joi, programul "Galelor Studenţeşti", organizate în acest an în 14 centre universitare din România. Cu ocazia acestor manifestări, studenţii din aproape toată ţara vor putea vedea spectacole de teatru şi concerte ale celor mai cunoscute trupe studenţeşti sau consacrate, vor participa la dezbateri şi la competiţii sportive.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Plăcintă, organizarea acestor festivităţi a costat, în total, 100.000 de euro, bani acoperiţi din "fondurile proprii" ale ministerului.

Plăcintă a refuzat să comenteze calităţile manageriale ale predecesorului său la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului, care a plătit trei sferturi din banii cu care se organizează 14 mici festivaluri cu zeci de spectacole pentru închirierea unei singure scene. Totuşi, ministrul a precizat că cei responsabili cu organizarea Galelor Studenţeşti din acest an "se pot aştepta la prime" pentru bunul management al fondurilor, însă "în decembrie sau ianuarie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici