AMR a depus un denunţ în care îl acuză pe Predoiu de abuz în serviciu

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) a depus la Parchetul instanţei supreme un denunţ împotriva ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu, pe care îl acuză de abuz în serviciu.

15 afișări
Imaginea articolului AMR a depus un denunţ în care îl acuză pe Predoiu de abuz în serviciu

Pivniceru: Am decis să facem un denunţ la Parchetul instanţei supreme împotriva lui Predoiu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Denunţul AMR a fost înregistrat, marţi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit Biroului de presă al instituţiei.

Preşedintele AMR, Mona Pivniceru, a declarat, marţi dimineaţă, că va face un denunţ împotriva ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, la Parchetul instanţei supreme în care să reclame că a emis o "circulară care sfidează legea".

Pivniceru a explicat că s-a luat această decizie, după discuţiile îndelungate de luni spre marţi noapte, pentru că celelalte asociaţii profesionale nu au fost de acord cu ideea de plângere penală.

În privinţa unei plângeri penale împotriva Guvernului, Mona Pivniceru a spus că discuţiile între asociaţiile de magistraţi se vor relua la sfârşitul săptămânii.

Preşedintele AMR a mai spus că în cursul zilei de marţi va merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a stabili "linia comună de acţiune" şi a fixa clar o listă de revendicări.

Actul administrativ de retragere a sporului de 50% pentru solicitare neuropsihică pentru magistraţi a declanşat, în urmă cu o săptămână, nemulţumirea magistraţilor din întreaga ţară. După două zile de întrerupere temporară a şedinţelor de judecată şi în condiţiile în care ministrul Justiţiei a subliniat public, de mai multe ori, că nu sunt fonduri pentru plata acestor sporuri, asociaţiile profesionale ale magistraţilor au decis suspendarea şedinţelor de judecată, zilnic, pe durată nedeterminată, timp de câte trei ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici