Amsterdamul vrea să-şi spele imaginea de oraş al păcatelor în relansarea post-coronavirus

  • Pandemia de coronavirus a însemnat reducerea bruscă a numărului de vizitatori pentru Amsterdam
  • Coffe shop-urile şi vitrinele din cartierul roşu au rămas goale
  • Peste 19 milioane de turişti vizitează anual oraşul şi aduc încasări de peste 6 milioane de euro
1248 afișări
Imaginea articolului Amsterdamul vrea să-şi spele imaginea de oraş al păcatelor în relansarea post-coronavirus

Sursa foto: profimedia

În urma unei analize efectuate pentru a vedea ce trebuie să facă diferit pentru a se adapta în epoca post-pandemică, Amsterdam va trebui să găsească un echilibru între localnici şi numărul de vizitatori care populează centrul oraşului. Anual peste 19 milioane de turişti vizitează „capitala păcatelor” şi aduc încasări de peste 6 milioane de euro.

Primarul Femke Halsema a stabilit într-o şedinţă a consiliului local că doreşte ca centrul să nu se transforme într-un punct de reper cunoscut pentru suveniruri, canabis şi escorte. Acesta a declarat că doreşte să ofere posibilitatea cetăţenilor de a-şi dezvolta propriile afaceri pentru a se putea susţine.

Viaţa localnicilor a fost oarecum sufocată de petreceri, droguri şi abordarea liberală a sexului, iar afluxul de turişti a copleşit comunitatea. Localnicii s-au săturat să vadă cum centrul istoric al oraşului se degradează din cauza neglijenţei turiştilor, dar şi a numărului uriaş de oameni care tranzitează zona.

Industria sexului şi afacerile cu canabis au fost lovite din plin de pandemie. Oficialii oraşului nu doresc să le interzică, dar în schimb vor să transforme centrul într-un loc mai primitor pentru comunitatea locală.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici