ANALIZĂ MEDIA a Mediafax Monitorizare: MedLife a avut cea mai bună vizibilitate în presa online - INFOGRAFICE

MedLife a avut cea mai bună vizibilitate în presa online anul trecut şi în primele două luni din 2015, cu 27,6% din totalul referirilor, urmată de Polisano cu 25,8% şi Regina Maria cu 14%, relevă o amplă analiză media a Mediafax Monitorizare privind principalele clinici private din România.

568 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ MEDIA a Mediafax Monitorizare: MedLife a avut cea mai bună vizibilitate în presa online - INFOGRAFICE

Analiză media a Mediafax Monitorizare: MedLife a avut cea mai bună vizibilitate în presa online (Imagine: Shutterstock)

Mediafax Monitorizare a realizat pe parcursul a 14 luni (ianuarie 2014 – februarie 2015) o amplă analiză privind prezenţa în media online a principalelor reţele private de sănătate din România (Regina Maria, MedLife, Polisano, Sanador, Medicover, Medsana, Gral, Euromedic, Synevo, Romgermed, Anima şi Romar).

În online, studiul a fost realizat pe baza monitorizării a 1.300 de publicaţii online, dintre care 507 au avut materiale referitoare la clinicile private. În perioada menţionată au fost contorizate 6.900 menţiuni în legătură cu subiectul analizat.

Rezultatele analizei pe 14 luni relevă faptul că MedLife a avut cea mai bună vizibilitate în presa online cu 27,6% din totalul referirilor, urmată de Polisano cu 25,8% şi Regina Maria cu 14%. Ceilalţi competitori s-au poziţionat astfel: Sanador - 9,5% din menţiuni, Medicover - 7,7%, Gral Medical - 6,5%, Euromedic - 2,5%, Medsana - 1,9%, Romgermed - 1,9%, Synevo - 1,7%, Anima - 0,5% şi Romar - 0,3%.

Grupul Polisano a fost pe locul doi ca menţiuni şi din cauza sinuciderii patronului grupului Polisano Ilie Vonica şi anchetei în dosarul reţetelor false în care a fost implicată soţia sa, Ioana Vonica, arestată şi ulterior trimisă în judecată. Acest lucru se vede mai clar în graficul de sezonalitate cu distribuţia lunară a menţiunilor, care este distorsionată de evenimentele în care a fost menţionat grupul Polisano. De exemplu, în luna iunie Polisano are în 643 de referiri din totalul de 1221 pentru toate clinicile private, ceea ce reprezintă 52,7%.

Analiza comparativă a primelor două luni din 2014 respectiv 2015 arată că anul trecut MedLife a deţinut primul loc cu 31% din menţiuni, urmată de Regina Maria cu 21% şi Sanador cu 15%. În 2015 MedLife se menţine pe primul loc cu 37%, pe locul al doilea urcă de pe locul patru Polisano, iar Regina Maria pierde o poziţie situându-se pe locul al treilea.

Această analiză pe online completează analiza media pe presa centrală, radio şi TV, dată publicităţii anterior.

(Pentru detalii şi infografice suplimentare referitoare la această analiză, inclusiv informaţii privind modul de calcul al indicilor de vizibilitate şi imagine şi pentru comandarea altor analize pe care le putem oferi accesaţi: http://www.monitorizare.mediafax.biz/Site/Pages/Public/contact.aspx.

Ne puteţi contacta şi prin: e-mail la monitorizare@mediafax.ro sau la numărul de telefon: 031/82.56.152)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici