ANAR va consolida, amenaja şi reecologiza mai multe râuri expuse riscurilor de viituri

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) va consolida, amenaja şi reecologizarea în 2008 mai multe râuri, în special din zonele expuse repetat riscurilor de viituri, în acest sens fiind prevăzute 290 de obiective, a căror valoare totală este estimată la peste 750 milioane de lei.

7 afișări
Imaginea articolului ANAR va consolida, amenaja şi reecologiza mai multe râuri expuse riscurilor de viituri

ANAR va consolida, amenaja şi reecologiza mai multe râuri expuse riscurilor de viituri

"Administraţia Naţională Apele Române a prevăzut pentru anul 2008 un număr de 290 de obiective de investiţii finantate de la bugetul de stat şi din credite externe, dintre care 168 sunt obiective finantate integral de la bugetul de stat, iar 122 obiective vor fi finanţate de la buget şi din credite externe. Valoarea estimată pentru 2008 este de 752.021.000 lei din care 602.021.000 lei de la bugetul de stat şi 150.000.000 lei din credite externe", se arată într-un comunicat al ANAR remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Pe lângă aceste fonduri, ANAR îşi propune să aloce din surse proprii o sumă de 42.644.799 lei.

"Vom investi mai ales acolo unde s-a dovedit că sunt puncte critice, expuse repetat riscurilor de viituri, datorită reliefului sau în zonele care necesită consolidare, aşa cum sunt falezele litoralului Mării Negre", arată directorul ANAR, Marius Postelnicescu, în comunicatul citat.

Printre obiectivele de investiţii cu punere în funcţiune în anul 2008 se află: lucrările de consolidare şi protecţie a litoralului în sectorul Nord Midia; reecologizarea şi drajarea canalului Bega; regularizarea Văii Sălaj (judeţul Sălaj); amenajarea Văii Crăiasa (judeţul Bihor); lucrări de regularizare şi acumulări nepermanente pe râul Borod şi afluenţi (judeţul Bihor); refacerea liniei de apărare a râului Bârzava pe sectorul Gherţeniş-Bocşa (judeţul Caraş-Severin) şi amenajarea râului Bârzava şi afluenţi în oraşul Bocşa; regularizarea pârâului Aninoasa (judeţul Hunedoara), regularizarea râului Vedea în localităţile Tătuleşti, Coloneşti, Bărăşti, Jugaru, Branişte din judeţul Olt afectate de inundaţii; refacerea digului şi a falezei din localitatea Rasova (judeţul Constanţa); regularizarea râului Putna şi afluenţi pe sector Putna–Gura Putnei (judeţul Suceava) şi regularizarea râului Vămăşoaia (judeţul Iaşi).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici