ANAT vede cu 20% mai mulţi turişti decât în 2007 pe litoral

Aproximativ 1,4 milioane de turişti, dintre care 100.000 de străini, vor sosi în acest an pe litoralul românesc, în creştere cu circa 20% faţă de nivelul de anul trecut, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

16 afișări
Imaginea articolului ANAT vede cu 20% mai mulţi turişti decât în 2007 pe litoral

ANAT vede cu 20% mai mulţi turişti decât în 2007 pe litoral

Liderul la vânzări rămâne staţiunea Mamaia, cu un grad de ocupare aproape de 100% în această perioadă.

Pe locurile următoare se află Saturn, Eforie Nord, Neptun, Jupiter, Costineşti, Venus, Olimp, Cap Aurora, Mangalia şi Eforie Sud.

"Începând cu luna iulie, circa zece hoteluri de pe Litoralul românesc operează în regim all inclusive, la preţuri identice sau chiar mai mici decât hoteluri de aceeaşi categorie din Bulgaria. Aceste hoteluri sunt amplasate în Mamaia, Costineşti, Neptun, Jupiter şi Saturn", se arată în comunicatul ANAT.

Potrivit asociaţiei, în vârf de sezon, un sejur printr-o agenţie de turism costă 446 de euro de persoană la un hotel de patru stele în Nisipurile de Aur (Bulgaria), incluzând şapte nopţi all inclusive, şi 423 de euro la un hotel din Mamaia, cu aceleaşi standarde şi servicii (4 stele all inclusive).

De asemenea, un loc în cameră dublă cu jacuzzi, cu mic dejun inclus, costă 455 euro pe săptămână la un hotel de 5 stele din Mamaia şi 499 de euro cu demipensiune la un hotel de 5 stele din Nisipurile de Aur.

În acelaşi timp, agenţiile de turism declară că un hotel de 5 stele all inclusive din Saturn are un tarif de 480 de euro de persoană în vârf de sezon, această ofertă fiind mai ieftină decât oferte similare din Bulgaria.

"Menţionăm că, pentru toate ofertele, preţurile scad cu 20-40% după 20 august şi până la finele lunii septembrie", mai spun oficialii ANAT.

Aceştia recomandă turiştilor să achiziţioneze sejururi pe Litoral prin agenţiile de turism şi nu direct de la recepţia hotelurilor.

"Preţurile la recepţie sunt mai mari cu 30-50%, iar hotelierii pot avea dreptul de a mări atât cât doresc tarifele la recepţie, pentru camerele necontractate de agenţiile de turism, potrivit cererii", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici