Anchetă a Poliţiei după ce o ştampilă "VOTAT" a fost găsită în biroul prefectului de Mehedinţi

Poliţiştii au deschis o anchetă după ce în biroul prefectului judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a fost găsită, luni, o ştampilă inscripţionată "VOTAT 27", 27 reprezentând numărul circumscripţiei electorale.

397 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Poliţiei după ce o ştampilă "VOTAT" a fost găsită în biroul prefectului de Mehedinţi

Anchetă a Poliţiei după ce o ştampilă "VOTAT" a fost găsită în biroul prefectului de Mehedinţi (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a spus că ştampila a fost găsită de un angajat al Prefecturii într-un fişet, el explicând că această ştampilă ar putea proveni de la alegerile trecute şi că ar fi trebuit topită până în acest moment.

"O echipă de inventariere a vrut să ia toate documentele din fişet. Scrie «VOTAT 27», numărul de circumscripţie. Sunt ştampile făcute de stat, ridicate de instituţie. Ea în mod normal trebuia topită până în acest moment, nu avea ce să caute în instituţie", a spus Drăghiea.

La rândul său, fostul prefect de Mehedinţi Ion Mîţu a spus că nu ştie de unde provine această ştampilă şi că noul prefect are de trei săptămâni şi jumătate cheile de la biroul în care a fost găsită ştampila.

"Domnul prefect Drăghiea este de trei săptămâni şi jumătate prefect al judeţului şi era în biroul lui. El a luat cheia, s-a ocupat de toate lucrurile din birou. Mi-e greu să vă explic ce se întâmplă cu acea ştampilă, de unde a luat-o el", a spus Mîţu.

El a susţinut că de această ştampilă ar trebui să răspundă tot actualul prefect, întrucât la ultimele tururi de scrutin desfăşurate în 2004, 2008 şi 2009 Nicolae Drăghiea era subprefect şi şeful comisiei tehnice a alegerilor.

"La alegerile din 2004, 2008, 2009 dânsul a fost subprefect. Subprefectul se ocupă de alegeri, este şeful comisiei tehnice. Dânsul s-a ocupat de alegeri. Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că ar trebui să-l ia Poliţia să-l ancheteze", a mai spus Mîţu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi au ridicat probe de la faţa locului, urmând să stabilească cine este responsabil de prezenţa ştampilei în biroul prefectului.

"Într-un seif metalic din biroul reprezentantului Guvernului în teritoriu a fost găsită o ştampilă «VOTAT». La faţa locului a mers o echipă de cercetare şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, iar ancheta se face sub coordonarea procurorului", a spus Lohon.
Oana Mitu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici