Anchetă a poliţiei după ce un tren încărcat cu uree ar fi fost atacat în zona Portului Constanţa

  • Un tren care transporta uree a fost frânat de persoane necunoscute pe o cale ferată din zona Portului Constanţa, arată reprezentanţii CFR Infrastructură.
  • Patru vagoane au fost deschise, iar 80% din încărcătură a fost deversată.
  • Poliţia a început o anchetă.
1264 afișări
Imaginea articolului Anchetă a poliţiei după ce un tren încărcat cu uree ar fi fost atacat în zona Portului Constanţa

Potrivit CFR Infrastructură Constanţa, duminică seara, la ora 20.20, trenul compus din 36 vagoane aparţinând unui operator privat, încărcat cu uree, a fost frânat pe Fir 1 Port B – Constanţa VII de persoane necunoscute. Acesta a părăsit Portul Constanţa având ca staţie de destinaţie Vinţu de Jos, judeţul Alba.

„În urma verificărilor s-a stabilit că la vagoanele 6, 7, 9 şi 11 clapele de descărcare au fost deschise, iar aproximativ 80% din conţinut- uree se află pe gabarit. Şeful de tren a sesizat prin 112 incidentul. Zona este asigurată de către angajaţii SRCF Constanţa, dar şi de reprezentanţi ai SRPT Constanţa pentru a se evita sustragerea mărfii descărcate”, au transmis reprezentanţii companiei.

Circulaţia trenurilor de călători nu a fost afectată de incident, iar traficul spre Portul Constanţa se desfăşoară pe firul II până la eliberarea firului I.

IPJ Constanţa arată că poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că a fost deversată cantitatea de aproximativ 40 de tone de uree.

Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Constanţa continuă cercetările pentru a se stabili „dacă vanele de încărcare-descărcare au fost acţionate de factorul uman sau a fost vorba de o defecţiune tehnică”.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că trenul de marfă nu era asigurat cu pază, societatea transportatoare fiind amendată cu 2.000 de lei, a transmis Poliţia.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici