Anchetă a Poliţiei Sibiu pentru identificarea unui presupus pedofil

Poliţia din Sibiu face cercetări pentru a identifica un bărbat care a fost surprins de doi avocaţi din Anglia în timp ce se săruta şi mângâia cu doi minori, la un concert susţinut într-o biserică sibiană, scena fiind filmată.

60 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Poliţiei Sibiu pentru identificarea unui presupus pedofil

Anchetă a Poliţiei Sibiu pentru identificarea unui presupus pedofil (Imagine: Mediafax Foto)

Familia de avocaţi din Anglia şi jurnaliştii de la "sibianulonline" au prezentat poliţiştilor sibieni imaginile surprinse, miercurea trecută, într-o biserică evanghelică din Sibiu, unde peste o sută de persoane asistau la un concert de orgă.

Timp de câteva minute, cei doi avocaţi, soţ şi şoţie, au urmărit stupefiaţi gesturi de tandreţe, sărutări şi mângâieri între un bărbat în vârstă de peste 50 de ani şi doi minori.

"Am văzut că-l mângâia pe picior şi asta se întâmpla în biserică, era pur şi simplu şocant, am venit la Sibiu, oraş liniştit, plăcut, turistic, mi s-a părut dezgustător", a declarat avocata.

Cei doi avocaţi, alături de un reporter de la "sibianulonline", i-au urmărit îndeaproape pe cei trei până noaptea târziu, iar aceştia s-au plimbat prin centrul oraşului, au fost la un restaurant, unde bărbatul a plătit consumaţia, la o cofetărie, iar apoi la un bancomat, de unde bărbatul a scos bani şi i-a dat unuia dintre adolescenţi.

"I-am surprins la un bancomat la o bancă şi bărbatul l-a plătit pe băiatul cel mai tânăr, care evident era minor. Băiatul sărea de fericire că a luat banii foarte, foarte rapid, de-abia am putut să vedem gesturi. L-am surprins totuşi pe cameră. Din punct de vedere moral, ca avocat, am zis că nu putem să lăsăm să treacă asemenea situaţii, era evident ceva în neregulă în relaţia dintre personajele astea", a spus femeia.

Imagini cu bărbatul şi cei doi adolescenţi au fost publicate, luni, în "sibianulonline". De asemenea, imaginile au ajuns şi la Poliţie, care a deschis o anchetă în acest caz.

Potrivit agentului Elena Welter din cadrul Poliţiei Judeţene Sibiu, în prezent fotografiile sunt în proces de verificare, în vederea identificării persoanelor implicate.

La Poliţie a ajuns, zilele trecute, o adresă de la Interpol, care atrăgea atenţia poliţiştilor români că este posibil ca un pedofil german, recent eliberat din penitenciar, să fi venit în România.

"Între persoanele filmate şi persoana la care se face referire în adresa primită de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, Direcţia de Investigaţii Criminale, nu este nicio legătură, până în momentul de faţă", a declarat, marţi, Elena Welter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici