Anchetă după imaginile cu animale în descompunere pe câmp, în Ialomiţa. Berceanu: Suntem în Europa?

Poliţiştii din Ialomiţa fac anchetă după ce fostul comisar al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a publicat imagini cu resturi de animale în descompunere pe un câmp din apropierea Capitalei.

1823 afișări
Imaginea articolului Anchetă după imaginile cu animale în descompunere pe câmp, în Ialomiţa. Berceanu: Suntem în Europa?

Sursa foto: Facebook Octavian Berceanu

Octavian Berceanu a publicat pe Facebook imagini cu puternic impact emoţional: resturi de animale în descompunere pe un câmp din apropierea localităţii Borăneşti, judeţul Ialomiţa.

„Mii de intestine şi piei de animale sunt aruncate ilegal pe 5.000 de metri pătraţi, la soare, lângă Bucureşti”, spune Berceanu, în urma dintre postări, în care se văd resturi de animale, posibil oi.

„Domnule prim-ministru Ciucă, statul nu funcţionează deloc! Ce guvern conduceţi? Autorităţile române tocmai au fost acuzate de ecocid de specialiştii Comisiei Europene. (...) Ialomiţa! Sute de animale moarte sau piei de ovine sunt aruncate pe câmp, alături de deşeuri. Am chemat Poliţia Română. Nu a fost reţinut niciun autovehicul care descărca deşeuri chiar în faţa organelor de control. Faptele sunt acţiuni coordonate chiar de conducerea comunei. Dubele stau la rând să descarce organele animalelor. Peste 5.000 de mp acoperiţi cu organe de animale, în plin soare. Miroase ca pe front, poate şi mai rău. Suntem în Europa?”, întreabă fostul comisar al Gărzii de Mediu.

Vineri, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa a transmis că încă de joi poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe un câmp din apropierea localităţii Borăneşti s-ar afla resturi de animale aflate în descompunere.

„Politiştii împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că aspectele sesizate se confirmă. Au fost luate probe ce vor fi analizate în laborator, cercetările fiind continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care au descărcat resturile de animale”, spun reprezentanţii IPJ Ialomiţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici