Anchetă în cazul unei fetiţe care a murit după o operaţie de polipi

Colegiul Medicilor Cluj a început o anchetă în cazul unei fetiţei de aproape cinci ani, care a murit după o operaţie de scoatere a polipilor, în urma unui stop cardio-respirator, după ce familia copilei a sesizat acest for.

349 afișări
Imaginea articolului Anchetă în cazul unei fetiţe care a murit după o operaţie de polipi

Anchetă în cazul unei fetiţe care a murit după o operaţie de polipi

Preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, Mircea Bârsan, a declarat că toţi medicii care au operat-o pe fetiţă vor fi audiaţi.

Potrivit sursei citate, familia Alexandrei Oancea a reclamat în sesizare faptul că fata ar fi murit din cauza anesteziei administrate.

"Sesizarea ne aduce la cunoştinţă faptul că un copil de patru ani şi opt luni a decedat la 10-12 ore după o operaţie de polipi nazali şi trecând prin diferite spitale, dar nu e foarte clar, trebuie să vedem exact pe unde a fost, şi, după aceea, ne roagă să analizăm cazul. Într-adevăr, e dureros să îţi moară un copil de patru ani şi opt luni fără să ştii de ce şi cum şi să luăm măsuri să nu se mai repete acest lucru", a spus Bârsan.

Bunica fetiţei, Ileana Părău, cea care o îngrijea de la trei luni şi jumătate, a declarat că a mers, joi, la spital, pentru a se întâlni cu anestezista pe care o acuză de moartea fetiţei.

"O consider sută la sută vinovată pe anestezistă. A greşit că după operaţie a abandonat-o. A profitat de faptul că profesorul a plecat şi a întins-o. Ea se consideră nevinovată. Eu nu pot să uit faţa nepoţicii mele care cerea ajutor şi eu nu am putut să i-l dau. În legătură cu ancheta, mari speranţe nu am. Până acum am luptat să am grijă de copilul acesta, de acum voi lupta ca, după ce s-a întâmplat nenorocirea aceasta, nenorocirea aceasta să nu fie în zadar, să nu se mai întâmple. Voi lupta ca nepoţica mea să-şi găsească liniştea, moartea ei fiind răzbunată", a declarat Ileana Părău.

Familia fetiţei de aproape cinci ani a depus, miercuri, o sesizare la Colegiul Medicilor Cluj despre acest caz, reclamând că fata ar fi murit din cauza anesteziei.

Directorul Spitalului Universitar CFR Cluj-Napoca, dr. Silviu Albu, cel care a operat-o pe fetiţă, a declarat, miercuri că nu ştie ce a putut provoca micuţei stopul cardio-respirator. "Avea analizele perfecte înainte de intervenţie. Nu au fost niciun fel de incidente în timpul operaţiei, dar la trezire a făcut un stop respirator. S-au folosit manevre de resuscitare, şi-a revenit, dar apoi a decedat", a spus Albu.

Potrivit acestuia, printre posibilele cauze ale stopului respirator ar putea fi un şoc anafilactic, ca urmare a unei reacţii la o substanţă folosită la anestezie şi care nu putea fi stabilită anterior că ar fi alergică pentru pacientă.

Albu a precizat că fetiţa avea retard psihic şi sindrom hipokinetic.

Directorul Spitalului Universitar CFR a spus că o cunoştea bine pe bunica fetei, Ileana Părău, cea care o creştea pe Alexandra, în condiţiile în care mama sa era plecată, de mai mulţi ani, la muncă. "Era o situaţie particulară, fiind crescută de bunici", a spus Albu.

Acesta a precizat că şi bunica fetei a suferit o intervenţie chirurgicală în urma căreia s-a trezit din anestezie după şapte ore.

Alexandra a fost înmormântată, miercuri, după ce trupul său a stat aproape o săptămână la IML, pentru investigarea cauzelor decesului. Rezultatele necropsiei vor fi gata abia într-o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici