Anchetă în Prahova, fiind vizaţi un primar şi mai mulţi angajaţi ai unei primării

O anchetă a Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, care a pus sub învinuire nouă persoane suspectate de furtul unei conducte aparţinând Petrotrans şi Petrom, vizează mai mulţi angajaţi ai Primăriei Băneşti, între care şi primarul localităţii, suspectaţi de comiterea unor fapte penale, afirmă procurorii.

1477 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Prahova, fiind vizaţi un primar şi mai mulţi angajaţi ai unei primării

Anchetă în Prahova, fiind vizaţi un primar şi mai mulţi angajaţi ai unei primării (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax foto)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Roxana Amăşelu, a declarat miercuri că ancheta procurorilor în cazul a nouă persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni, respectiv furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată a fost extinsă, cercetările fiind făcute şi asupra primarului comunei Băneşti şi a altor angajaţi ai Primăriei Băneşti.

Roxana Armăşelu a declarat că primarul Costache Petre şi alţi angajaţi ai Primăriei Băneşti sunt cercetaţi alături de cei nouă învinuiţi în acest caz. Reprezentantul Parchetului a afirmat că, cel mai probabil, primarul Ion Costache Petre şi angajaţii primăriei vizaţi în acest dosar "pot avea calitatea de făptuitori", procurorii având "suspiciuni cu privire la săvârşirea unor fapte penale".

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, pe rolul acestei instituţii se află înregistrat un dosar în care se fac cercetări faţă de nouă persoane care au calitatea de învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, respectiv furtul unei conducte magistrale de transport produse petroliere aparţinând Petrotrans şi OMV Petrom, precum şi pentru infracţiunile de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă abuz în serviciu în formă calificată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acest dosar procurorii, însoţiţi de luptători de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, au făcut, miercuri, 12 percheziţii în localitatea Băneşti, cercetările fiind în curs de desfăşurare.

Iniţial, surse din rândul anchetatorilor declara că primarul comunei, Ion Costache Petre, s-ar afla printre cei învinuiţi.

Ion Costache Petre este primar din partea PNDC, acesta fiind al doilea mandat consecutiv la Primăria Băneşti. În 12 martie, deputatul PDL Florin Anghel, prim-vicepreşedinte al PDL Prahova, l-a prezentat pe Costache Petre drept candidat pentru al treilea mandat de primar din partea PDL la alegerile locale care vor avea loc în 10 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici