Anchetă internă la Spitalul din Constanţa, după controlul efectuat de ministrul Sănătăţii duminică noaptea

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa anunţă, luni, că va lua măsuri după vizita inopinată, de duminică noaptea, a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, demarând o anchetă administrativă.

805 afișări
Imaginea articolului Anchetă internă la Spitalul din Constanţa, după controlul efectuat de ministrul Sănătăţii duminică noaptea

Anchetă internă la Spitalul din Constanţa, după ce ministrul Sănătăţii a găsit mizerie în secţii

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” au transmis, luni, un comunicat de presă, prin care anunţă că vor fi luate măsuri faţă de cele semnalate de ministrul Sănătăţii.

„În urma vizitei efectuate în cursul serii de 07.04.2019, de către ministrul sănătăţii, Sorina Pintea şi preşedintele CJ Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, conducerea SCJU Sf. Apostol Andrei Constanţa s-a autosesizat şi a demarat de urgenţă o anchetă administrativă în vederea luării măsurilor care se impun faţă de cazurile semnalate”, se arată în comunicatul de presă citat.

Reacţia conducerii Spitalului Judeţean din Constanţa vine după ce ministrul Sorina Pintea a spus că a găsit „dezastru” şi „mizerie”, în special în secţia Neurologie.

„Am fost pe secţiile de Neurologie, Cardiologie şi Pediatrie. (…) Dezastru este în secţia Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, declara, duminică seară, Sorina Pintea, la finalul controlului.

De asemenea, ministrul s-a arătat nemulţumit şi de situaţia găsită în Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU), în special din cauza lipsei de comunicare a personalului cu aparţinătorii bolnavilor.

„Există aparţinători care stăteau de la ora 12, de la ora 15, fără să primească informaţii despre pacienţii care se aflau în tratament”, a spus Pintea.

La control a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, care a cerut „impetuos”, demisiile asistentei şefe de la secţia de Neurologie şi a unei asistente de la Triaj-UPU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici