Anchetă într-un inspectorat judeţean, unde poliţiştii au fost obligaţi să cumpere cătuşele care trebuiau primite gratuit. Cât a cerut un agent pe o pereche

Un agent de la IPJ Teleorman este cercetat pentru că a vândut cătuşe poliţiştilor. Plângerea a fost făcută publică pe pagina de Facebook a sindicatului Diamantul, unde o persoană s-a plâns că la IPJ Teleorman cătuşele au fost vândute, în loc să fie date gratuit.

1310 afișări
Imaginea articolului Anchetă într-un inspectorat judeţean, unde poliţiştii au fost obligaţi să cumpere cătuşele care trebuiau primite gratuit. Cât a cerut un agent pe o pereche

Anchetă într-un inspectorat judeţean, unde poliţiştii au fost obligaţi să cumpere cătuşele care trebuiau primite gratuit. Cât a cerut un agent pe o pereche (Foto: Profimedia Images)

Agentul şef principal de poliţie, acuzat că ar fi vândut cătuşe poliţiştilor, ar fi achiziţionat echipamentele de protecţie de la o firmă specializată şi, ulterior, a îndemnat poliţiştii să le cumpere de la el, în schimbul sumei de 50 de lei. Unul dintre poliţişti s-a plâns Sindicatului Poliţiştilor din România Diamantul, ai cărui reprezentanţi au postat informaţia pe pagina de Facebook.

„Se pare că IPJ Teleorman a ajuns SRL, au cătuşe de vânzare. Primit in privat: Azi, noua promoţie a fost chemată să primească materialele din dotare. Au primit pistol, au primit baston, au primit spray, iar când au ajuns la cătuşe....nu aveau pe stoc, dar cine vrea, poate cumpăra cu 50 lei, de la ei, de la IPJ, că de vânzare aveau”, se arată în postarea de pe reţeaua de sociliazare.

Imediat după apariţia informaţiei în spaţiul public, reprezentanţii IPJ Teleorman au început cercetările cu privire la activităţile comerciale desfăşurate de gestionarul instituţiei. În prezent, acesta este cercetat pentru a se constata în ce măsură acţiunea lui a fost o abatere disciplinară.

„Mijloacele de protecţie, armamentul, muniţia, cătuşele şi spray-ul sunt distribuite gratuit de către inspectorat pentru desfăşurarea activităţilor din teren. Agentul nostru avea în gestiune mijloace de protecţie individuală. Nu a dat spre vânzare din cele care erau ale Inspectoratului, pe care le avea în gestiune. El îşi procurase contra-cost de la o societate comercială, nu ştim care, acum facem verificări, şi le-a vândut colegilor care au venit din promoţie. Acum verificăm dacă a avut cătuşe în gestiune şi nu le-a distribuit, pentru că el nu trebuia să desfăşoare activităţi comerciale în cadrul Inspectoratului", a declarat, pentru MEDIAFAX, comisarul şef de poliţie Iulian Orbeşteanu din cadrul IPJ Teleorman.

În continuare, IPJ Teleorman evaluează situaţia gestiunii ţinute de angajat, pentru a vedea de câtă vreme se desfăşoară activităţi comerciale în depozitul de armament al instituţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici