Anchetă la Ambulanţa Cluj, pentru „comportamentul total neprofesionist” al unui operator. Cazul investigat de DSU

  • Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat declanşarea unei anchete în cazul unui operator al Serviciului de Ambulanţă Cluj.
  • Operatorul a certat doi părinţi care au cerut ajutor la 112 pentru copilul lor.
  • Incidentul a avut loc în urmă cu trei luni.
415 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Ambulanţa Cluj, pentru „comportamentul total neprofesionist” al unui operator. Cazul investigat de DSU

DSU anunţă că a început o anchetă disciplinară în cazul operatorului de la Serviciul de Ambulanţă Cluj.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, care vizează o înregistrare dintre aparţinătorul unei fetiţe şi un operator al Serviciului de Ambulanţă Cluj, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a sesizat cu privire la această speţă şi a solicitat declanşarea unei anchete disciplinare împotriva operatorului SAJ Cluj”, au transmis, marţi, reprezentanţii DSU.

Conducerea DSU a stabilit că operatorul Serviciului de Ambulanţă a avut un comprotament total neprofesionist.

„Totodată, conform celor sesizate, precizăm că ne delimităm categoric de un astfel de comportament total neprofesionist şi nu vom admite ca astfel de situaţii să fie tolerate, acestea îngreunând scopul comun al tuturor serviciilor de urgenţă de a răspunde prompt şi eficient cetăţenilor care solicită ajutorul prin apel la numărul unic de urgenţă 112”, au precizat cei de la DSU.

Incidentul s-a produs în luna noiembrie, anul trecut, dar cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după ce tatăl copilului a publicat înregistrarea discuţiei telefonice. Conform înregistrării, operatorul telefonic are o atitudine arogantă şi le răspunde părinţilor care anunţau că bebeluşul lor urinează sânge că nu este o urgenţă şi că trebuie să meargă la medicul de familie. După mai multe apeluri, copilul a fost luat de o ambulanţă, iar acum este în afara oricărui pericol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici