Anchetă la Colegiul "Goethe" din Bucureşti: Mai mulţi părinţi ar fi folosit documente false pentru înscrierea copiilor la şcoală

Poliţia Capitalei a declanşat cercetări privind înscrierea unor copii la o şcoală din sectorul 1, ca urmare a unei sesizări referitoare la faptul că mai mulţi părinţi ar fi folosit documente false. Surse judiciare spun că verificările vizează Colegiul german "Goethe" din Bucureşti.

955 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Colegiul "Goethe" din Bucureşti: Mai mulţi părinţi ar fi folosit documente false pentru înscrierea copiilor la şcoală

Poliţia Capitalei a declanşat cercetări privind înscrierea unor copii la o şcoală din sectorul 1(Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie din Bucureşti fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de fals în declaraţie în cazul părinţilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare şi în clasa I i-a determinat pe mulţi părinţi să-şi schimbe formal domiciliile pentru ca micuţii să fie acceptaţi la şcolile dorite de familie. Concret, părinţi şi-au schimbat domiciliul pe străzi arondate şcolilor unde vroiau să-şi înscrie copiii.

De altfel, corectitudinea la înscrierea în clasa întâi şi pregătitoare a fost păguboasă pentru mulţi părinţi care au respectat condiţiile, astfel că au ratat înscrierea copiilor lor la şcolile dorite.

O situaţie specială s-a înregistrat anul acesta la Colegiul german "Goethe", unde foarte mulţi părinţi s-au declarat de etnie germană numai ca să-şi poată înscrie copiii în această unitate.

Părinţii cu dosarele respinse au făcut plângere împotriva celor care au susţinut ca sunt de etnie germană.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici