Anchetă la Jandarmeria Caracal, după ce mai mulţi jandarmi şi-au făcut selfie cu doi tineri evadaţi

Inspectoratul de Jandarmi Olt a început o anchetă la Detaşamentul Caracal după ce mai mulţi jandarmi şi-au făcut selfie cu doi tineri evadaţi din Centrul Educativ Buziaş, judeţul Timiş, pe care i-au prins.

1440 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Jandarmeria Caracal, după ce mai mulţi jandarmi şi-au făcut selfie cu doi tineri evadaţi

Anchetă la Jandarmeria Caracal, după ce mai mulţi jandarmi şi-au făcut selfie cu doi tineri evadaţi

Purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, Mihai Iulian, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că este vorba de afectarea imaginii instituţiei în urma fotografiilor realizate alături de deţinuţii evadaţi.

„S-a declanşat o anchetă la Detaşamentul de Jandarmi Caracal, iar în momentul de faţă se fac verificări, se iau rapoarte de la militarii implicaţi. Trei jandarmi şi-au făcut poze cu cei doi tineri evadaţi din Centrul Educativ Buziaş, judeţul Timiş, după ce i-au prins pe raza comunei Gârcov din judeţul Olt, într-o zonă plină cu stufăriş. Efectiv au avut inspiraţia să caute acolo. Imaginile le-au făcut pentru ei. Prin aceste fotografii este vorba de afectarea imaginii instituţiei, prin poziţia lor în acele imagini, prin postură”, a spus Iulian.

Surse judiciare au declarat, la rândul lor, corespondentului MEDIAFAX, că jandarmii din Caracal s-au pozat alături de doi tineri, de 19, repectiv 21 de ani, condamnaţi pentru furt calificat şi tăinuire, care au evadat la sfârşitul lunii august din Centrul Educativ Buziaş, fiind daţi în urmărire naţională şi căutaţi de forţele de ordine.

Cei doi tineri au evadat în 28 august din Centrul de Educare din Buziaş, judeţul Timiş. Zeci de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru prinderea lor.

Surse din anchetă declarau atunci pentru MEDIAFAX că, potrivit primelor verificări, deţinuţii au simulat o stare de agitaţie, fapt ce l-a determinat pe supraveghetor să deschidă uşa camerei de deţinere, moment în care trei tineri din cameră l-au lovit cu pumnii, picioarele şi cu un obiect contondent la nivelul capului şi corpului. Ulterior, doi deţinuţi au reuşit să sară gardul unităţii, cel de-al treilea fiind prins de către personalul aflat în serviciu.

Tinerii evadaţi au fost văzuţi apoi în judeţul Olt, în zona comunei Gârcov, iar poliţiştii au tras focuri de armă să-i oprească. În aceeaşi zi, cei doi au fost prinşi în Olt, la 10 kilometri de locul în care au abandonat maşina folosită pentru a se deplasa.

Taguri:
jandarmeria,
anchetă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici