Anchetă la o şcoală din Botoşani, după ce un elev a recunoscut că se juca ”Balena Albastră”

Procurorii DIICOT Botoşani anchetează cazul unul elev al Şcolii ”Leon Dănăilă” din oraşul Darabani, care a recunoscut că se juca ”Balena Albastră”. Copilul în vârstă de 13 ani se afla în prima etapă a jocului şi nu a apucat să se automutileze.

1168 afișări
Imaginea articolului Anchetă la o şcoală din Botoşani, după ce un elev a recunoscut că se juca ”Balena Albastră”

Anchetă la o şcoală din Botoşani, după ce un elev a recunoscut că se juca ”Balena Albastră” (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Un elev din clasa a 7-a de la Şcoala ”Leon Dănăilă”, din oraşul Darabani, a recunoscut că a accesat, din curiozitate, jocul ”Balena Albastră” şi a devenit membru, iar directorul unităţii de învăţământ a sesizat imediat Poliţia.

”După ce s-a mediatizat jocul, doamna dirigintă a aflat. Elevul i-a povestit. Am chemat imediat şi mama, am anunţat Poliţia, l-am trimis la psiholog. Băiatul este elev în clasa a 7-a. Vine la şcoală, stăm de vorbă cu el. A spus că din curiozitate a accesat jocul”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Şcolii ”Leon Dănăilă”, Angelica Creţu.

Potrivit acesteia, copilul în vârstă de 13 ani se afla în prima etapă a jocului şi nu a apucat să se automutileze.

Creţu a afirmat că elevul provine dintr-o familie cu greutăţi sociale.

”Nu avea leziuni pe mâini. Încercase el ceva, dar nu se observa. El a recunoscut că din curiozitate. Mama a spus că nu l-a mai văzut petrecând mult timp în faţa calculatorului. El spune că a dat accept pe Facebook unei persoane care i-a trimis un link. Şi noi am căutat jocul pe Internet, să vedem dacă firma cu care avem contract pentru Internet poate să blocheze linkul, dar nu se poate. Am făcut şedinţe, la nivel de şcoală, am rugat şi părinţii să îi verifice mai des. Copilul nu are rezultate bune la şcoale, nu e un copil extraordinar”, a spus Angelica Creţu.

Inspectorul şcolar general al ISJ Botoşani, Gabriel Hârtie, a declarat, la rândul său, pentru corespondentul MEDIAFAX, că elevul se află sub consiliere psihologică.

De asemenea, poliţiştii susţin că procurorii Biroului Teritorial Botoşani al DIICOT au preluat cazul.

”Dosarul a fost declinat la DIICOT”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Nicoleta Federciuc.

Jocul ”Balena Albastră” presupune îndeplinirea a 50 de cerinţe ciudate, iar ultima este sinuciderea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici