Anchetă la o şcoală, după ce o profesoară de limba română a reclamat că a fost lovită şi sechestrată

Procurorii din Târgu-Jiu au început o anchetă, după ce o profesoară de limba română de la o şcoală gimnazială din oraş a reclamat că a fost lovită, sechestrată şi apoi şantajată de directoarea adjunctă a unităţii. Dascălul a depus o plângere şi împotriva inspectorului şcolar general.

3908 afişări
Imaginea articolului Anchetă la o şcoală, după ce o profesoară de limba română a reclamat că a fost lovită şi sechestrată

Anchetă la o şcoală, după ce o profesoară de limba română a reclamat că a fost lovită şi sechestrată

O profesoară de limba română, care lucrează de opt ani la Şcoala Gimnazială ,,Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu şi de 19 ani în învăţământ, susţine că, în luna februarie, a fost agresată de directoarea adjunctă a instituţiei şi sechestrată în biroul acesteia.

Totul ar fi pornit în aceeaşi zi în care dascălul şi-ar fi exprimat nemulţumirea faţă de comportamentului directoarei, în cadrul unei şedinţe la care participa şi un inspector şcolar.

„Incidentul cu lovirea şi sechestrarea a avut loc pe 14 februarie. A fost un control de rutină al Inspectoratului, eram eu, domnul inspector şi ambele doamne director, în care doamna director adjunct încerca să mă acuze de ceva, dar a zis că o să-i spună domnului inspector în lipsa mea. Şi atunci am zis că dacă există vreo nemulţumire, haideţi să aud şi eu care este. Atunci mi-am exprimat părerea faţă de doamna director adjunct, Daniela Morie, că are un comportament abuziv faţă de noi, că ne înjură, şi nu doar pe mine. Şi pe celelalte colege. De aici a pornit tot scandalul. Mie mi s-a cerut un proces verbal de la o şedinţă cu părinţii”, a povestit, pentru MEDIAFAX, Felicia Boceanu, profesoara de limba română.

Ea susţine că atunci când s-a dus să ducă procesul verbal a fost agresată de directoarea adjunctă.

„Peste două ore, terminasem orele, eu am mers să-l duc la doamna director şi atunci doamna director adjunct m-a văzut şi având biroul comun cu al doamnei director prim, s-a oferit să mă conducă la birou să las acel proces verbal. Doamna director prim era plecată la oră, mi-a deschis uşa, a încuiat-o, am fost lovită, m-a izbit de perete, m-a tras de păr, când s-a năpustit asupra mea, procesul verbal s-a şifonat. M-a împins şi m-am lovit cu mâna de colţul biroului. Nu am bănuit nimic, nu aveam nici telefonul la mine. Uşa era încuiată, a băgat cheile în buzunar. A rămas acolo cu mine încuiată, aproximativ 40 de minute, probabil gândindu-se să mă liniştesc, să nu sun la Poliţie, am stat acolo până când la uşă a apărut doamna director prim, însoţită de o colegă. Doamna director prim a deschis uşa", a mai spus Felicia Boceanu.

La scurt timp, cadrul didactic a mers la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi a depus plângere împotriva directoarei adjuncte.

În luna mai, profesoara a înregistrat audio întâlnirea cu inspectorul general al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, şi cu cele două directoare, în care şefa inspectoratului i-a cerut să îşi retragă plângerile penale. Ulterior, dascălul susţine că ar fi avut parte de tăierea unor zile din salariu şi de un calificativ „bine”, deşi comisia metodică îi acordase punctaj de 95.5.

„În februarie am fost lovită şi sechestrată, s-a format o comisie de cercetare disciplinară care s-a suspendat, pentru că eu am depus plângerea penală la Parchet. Mi-au dat o decizie prin care îmi spuneau că am şase zile nemotivate. Eu plecasem cu un proiect cu şcoala în Turcia şi ele mi-au cerut concediul medical, pentru că îmi dăduseră aprobare şi să îmi fac analize. Am fost la inspectorat să spun ce mi se întâmplă. Doamna Mrejeru le-a chemat pe cele două. Seara, la şcoală m-au chemat doamnele director la ele în birou să facă presiuni. În următoarea zi a venit doamna inspector general la şcoală, în biroul doamnelor director, mi-a spus să îmi retrag plângerea, doamna Mrejeru şi cele două doamne. Să mergem să rezolv la Poliţie, că altfel nu pot rezolva cu cele şase zile tăiate. Nu am acceptat condiţia, pentru că eu aveam aprobări pentru deplasare, pentru cele şase zile. Cred că doamna Mrejeru, după cum rezultă şi din înregistrare, a făcut şantaj şi abuz de funcţie, acum organele competente rămân să stabilească dacă a fost vorba de un şantaj. Din punctul meu de vedere, acolo se încadrează. Şi împotriva doamnei director prim", a mai declarat Felicia Boceanu.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Camelia Caragea, a precizat, pentru MEDIAFAX, că este în desfăsurare o anchetă în acest caz. „Sunt două cauze penale în care are calitatea de persoană vătămată. O cauză are ca obiect infracţiunea de purtare abuzivă şi lipsire de libertate, iar cealaltă cauză infracţiunea de abuz în serviciu şi şantaj", a spus Camelia Caragea.

Inspectorul şcolar general al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, neagă acuzaţiile ce îi sunt aduse.

„Eu am făcut o încercare de mediere între ele. Ea poate să spună orice şi nici nu are voie să mă înregistreze. Eu nu am făcut altceva decât să mediez un conflict între director şi profesorul de limba română, fiecare avea o problemă. Ştiu că a apărut o chestie că le şantajam, am spus că sunt şantajabile, doamna profesoară trebuia să plece într-un proiect, după aceea a revenit şi a spus că pleacă să-şi facă analize medicale, iar eu i-am spus că nu putea să se ducă la analize medicale, dacă prima dată a spus că este la proiect. Am înţeles că mi-a făcut plângere. Aştept să văd. Nu m-a chemat nimeni deocamdată. Nu sunt deloc afectată de lucrul acesta, pentru că ştiu că nu am făcut niciun rău la nimeni", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcela Mrejeru, inspectorul general al ISJ Gorj.

Directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Uscătescu”, Daniela Morie, nu a putut fi contactată telefonic pentru a comenta acuzaţiile care i se aduc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici