ANCHETA la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ, în cazul femeii cu piciorul amputat

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ a decis începerea unei anchete interne pentru a verifica dacă medicul Gabi Popescu, cel care a coordonat intervenţia în cazul accidentului rutier de duminică, a luat sau nu cele mai bune decizii în cazul femeii cu piciorul amputat.

594 afișări
Imaginea articolului ANCHETA la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ, în cazul femeii cu piciorul amputat

ANCHETA la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ, în cazul femeii cu piciorul amputat

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ a decis începerea unei anchete interne, iar cazul medicului Gabi Popescu va ajunge în faţa comisiei de disciplină, după ce medicii au fost nevoiţi să amputeze piciorul unei femei, victimă a unui accident rutier produs duminică la intrarea în Roman, pentru a-i salva viaţa, în condiţiile în care femeia a fost plimbată 7 ore între spitale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”În momentul de faţă s-a constituit comisia de disciplină şi se analizezază dacă s-au încălcat sau nu normele interne de organizare, precum şi normele legislative privind conduita medicală care trebuie adoptată într-o situaţie similară cu cea în care a fost implicat doctorul Popescu Gabriel.", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, avocatul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ, Monica Anton.

Potrivit reprezentanţilor SAJ Neamţ, ancheta vizează modul în care medicul Gabi Popescu a acţionat şi decizile pe care le-a luat, în niciun caz reacţia sa pe reţelele de socializare. Medicul Gabriel Popescu este cel care duminică a decis să plece cu o pacientă, victimă a unui accident rutier grav, la Spitalul Municipal Roman, deşi elicopterul SMURD Iaşi fusese trimis pentru preluarea femeii. Femeia în vârstă de 63 de ani a ajuns în sala de operaţii la mai bine de şapte ore de la accident, medicii ieşeni fiind nevoiţi să îi amputeze un picior pentru a-i salva viaţa.

Potrivit unor informaţii, şi DSP Neamţ s-ar fi autosesizat şi ar fi început o anchetă, în cursul zilei de marţi având loc un control al DSP la sediul Serviciului de Ambulanţă.

La rândul lor, medicii ieşeni speră într-o evoluţie favorabilă a pacientei, însă ea este în continuare internată în clinica de anestezie terapie intensivă.

"Pacienta se află în continuare în clinica de anestezie terapie-intensivă pentru ortopedie traumatologie, a fost detubată în această dimineaţă (marţi - n.r.) şi este conştientă, dar are nevoie în continuare de măsuri terapeutice de tip terapie intensivă, în colaborare cu specialităţi chirurgicale, în primul rând ortpedie, dar şi celelalte specialităţi - chirurgie toracică, neurochirurge colaborează la tratamentul ei. Dacă va mai fi nevoie, vor interveni şi alţi medici din clinicile de specialitate ale Spitalului Sfântl Spiridon. Sperăm într-o evoluţie favorabilă. Ea este într-o stare post amputaţie de coapsă, iar în următoarele zile cu siguranţă va avea nevoie şi de un suport psihlogic", a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Maşina în care se afla femeia în vârstă de 63 de ani s-a răsturnat, duminică, într-un şanţ, la intrarea în Roman, după ce şoferul a pierdut controlul volanului. Pentru că iniţial prin 112 s-a anunţat că este vorba despre un autocar şi că sunt trei victime, de la Iaşi s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD pentru preluarea victimei care a suferit cele mai grave răni. Elicopterul SMURD a ajuns în zona accidentului în mai puţin de 20 de minute de la decolare, însă femeia în vârstă de 63 de ani fusese deja preluată de către un echipaj al SAJ şi era în drum spre Spitalul Roman.

Medicii de la Roman au decis transferul femeii la Spitalul din Piatra Neamţ. La rândul lor, la mai bine de patru ore de la accident, medicii din Piatra Neamţ au cerut intervenţia elicopterului SMURD, pentru transferul femeii la Iaşi, însă condiţiile meteo nefavorabile nu au mai permis ridicarea de la sol a elicopterului, iar femeia a fost transferată terestru până la Iaşi.

Abia la şapte ore de la accident femeia a ajuns în sala de operaţie, unde medicii ieşeni au trebuit să îi amputeze piciorul pentru a-i salva viaţa.

Medicul Gabi Popescu de la SAJ Neamţ a publicat pe Facebook un mesaj dur la adresa SMURD: "Cam asta se-ntâmplă când achiziţia de elicoptere primează în faţa achiziţiilor de ambulanţe. Cam asta se-ntâmplă când la coordonarea SMURD este un rezident care se remarcă doar prin conversaţia total lipsită de profesionalism, de bună-cuviinţă şi de colegialitate faţă de cei de la ambulanţă. Cam asta se-ntâmplă când nu verifici informaţia primită şi o-nghiţi ca pelicanu’. Eu fiind medicul care a coordonat la faţa locului (şi nu din fotoliu) asistenţa medicală acordată pacienţilor din acest nefericit accident şi care am decis transportul pacientei grave la un spital municipal aflat la şapte minute distanţă nemaişteptând elicopterul SMURD (care a ajuns la locul accidentului când pacienta era deja în drum spre sala de operaţie), astept solicitarea din partea Doamnei Profesor Cimpoeşu de a da nota explicativă pentru că nu am aşteptat elicopterul. Şi tot pe această cale îl anunţ pe şeful DSU Dr. Raed Arafat că diploma de medic mi-am luat-o acolo unde a înfiinţat el SMUR-ul, mai apoi SMURD-ul. Iar cea de specialist M.U. am luat-o tot acolo, după un examen crâncen, dar drept. Şi nu este el în măsură să-mi spună că să arunc diploma undeva. Poate aşa se practică la el, în ţara sa natală. Noi suntem în România şi dictatura a dispărut din 1989. Ar fi trebuit să ştie asta".

Ulterior, postarea medicului a fost ştearsă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici