Anchetă la Spitalul Judeţean din Argeş! Medicul care a mers în continuare la spital, deşi avea simptome de COVID-19, ar fi refuzat testarea

  • A fost declanşată o anchetă de amploare după ce un medic de la cel mai mare spital din Argeş a mers la muncă deşi avea simptome
  • Prefectul judeţului Argeş anunţă că toţi cei vinovaţi vor fi demişi
  • Conducerea spitalului a transmis iniţial către prefectură că nu există niciun caz suspect de COVID 19
1958 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Spitalul Judeţean din Argeş! Medicul care a mers în continuare la spital, deşi avea simptome de COVID-19, ar fi refuzat testarea

Anchetă la Spitalul Judeţean din Argeş! Medicul care a mers în continuare la spital deşi avea simptome COVID, ar fi refuzat testarea

O anchetă de amploarea fost declanşată în Argeş, după ce un medic a mers la spitalul de Urgenţă deşi avea simptome. Prefectul judeţului Argeş a aflat din presa locală ce s-a întâmplat şi a luat măsuri.

Managementul spitalului a încercat să ascundă acest caz şi a transmis către Prefectură prima oară că nu este nimic adevărat. Emanuel Soare a continuat ancheta şi a cerut izolarea medicului dar şi a asistentelor.
 
„Când am auzit prima dată informaţia nu mi-a venit să cred. Imediat am sunat la DSP şi am rugat să vadă ce se întâmplă acolo. Nici DSP-ul nu ştia de această situaţie. Au constatat că sunt persoane acolo de câteva zile, chiar medicul de o săptămână şi cu tuse, la un moment dat a avut şi o stare febrilă şi totuşi lucrau în spital fără niciun fel de problemă. Managerul a încercat prima oară să ascundă acest lucru. Nu a recunoscut, a zis că nu ştie o astfel de situaţie. Au sunat şi de la Cancelaria mea şi mai că au fost certaţi că vin cu astfel de ideii şi că nu este nimic adevărat. Este o situaţie care nu poate fi explicată”, a spus Emanuel Soare, prefectul judeţului Argeş.

Situaţia este critică în Argeş şi asta pentru că spitalul Judeţean era singurul non COVID. Medicul nu a făcut gărzi doar la spitalul judeţean ci şi la spitalul din localitatea Costeşti. De asemenea şi soţia acestuia este medic. Şi ea a mers la spitalul din localitatea Călineşti.
 
„Am declarat un fel de stare de urgenţă la spitalul respectiv care este cel mai mare spital din Argeş, este un spital judeţean de urgenţă, singurul rămas ca non COVID, tocmai pentru că a preluat toate urgenţele de la nivelul judeţului. Din păcate, implicaţiile acestei situaţii se extind şi la nivelul altor spitale. Suntem în investigaţii, pentru că, în familia medicului sunt medici care lucrează în alte spitale, dumnealui a avut o gardă în alt spital”, a dezvăluit prefectul de Argeş. 
 
Cu adevărat şocant este faptul că deşi mai mulţi medici au fost testaţi săptămâna trecută, doctorul Felix Sârboiu nu ar fi dorit să i se ia probe.
 
„Paradoxul este că în weekend-ul trecut la Spitalul Judeţean au avut posibilitatea să se testeze gratuit medicii cu teste COVID de PCR. A venit printr-o iniţiativă a societăţii civile, un echipament mobil şi s-au putut testa. Nici medicul, nici asistentele, nu au dorit, sau nu s-au inscris. Nu au fost testaţi", a mai declarat Emanuel Soare. 
 
Prefectul a anunţat că lucrurile nu vor rămâne aşa iar toţi cei vinovaţi vor plăti.
 
„Este clar că în această situaţie toate persoanele care au avut comportamente  nepotrivite trebuie să fie trase la răspundere şi sancţionate. Este acolo şi o problemă de disciplină dar şi una de management. Nu se poate accepta această situaţie. Este un triaj acolo şi niciun cadru medical nu poate intra în spital dacă are simptome. În ciuda acestor reguli de bază din spital, acolo nu s-a respectat nimic. Trebuie să se realizeze demiteri ale personalului cu funcţii de management din acest spital, iar lucrul acesta se va întâmplat, eu am sesizat ministerul şi schimbările vor avea loc in cel mai scurt timp", a spus acesta. 
 
În acest moment este în curs şi o anchetă epidemiologică. Până acum numărul contacţilor direcţi ai medicului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află şi 24 de pacienţi, restul contacţilor fiind cadre medicale.S-a luat de asemenea decizia închiderii Secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici